Henrik (17) imponerte hos eliteserielag

Henrik Johannessen var i januar på en ukes prøvespill hos junior og A-laget til Mjøndalen. På grunn av gode prestasjoner ble han invitert tilbake hos Buskerud-laget til sommeren.

KKG-eleven Henrik Johannesen skal tilbake til Mjøndalen i løpet av sommeren. FOTO: Jon Kåsa

Til daglig spiller den unge keeperen i Vigør. Han gikk til Hellemyrlaget på nyåret fra Fløy. Han forteller at det er et godt nivåforskjell fra 4. divisjonsfotball på Hellemyr til å trene med et av landets beste juniorlag i Mjøndalen.

– Det er veldig mange tekniske spillere som er gode med ball. Det er en helt annen måte å spille fotball på, enn det jeg er vant til i Vigør. Spillet går mye fortere og det er et høyere balltempo i Mjøndalen. Det er ikke like fysisk og lange baller som i 4. divisjon, sier 17-åringen.

Han forteller at han bemerket seg at fotballen som blir spilt hos stortalentene i Buskerud er mye finere.

– Da blir det også mindre skudd på meg siden de alltid prøver å spille seg til mål. sier Henrik som også fikk trene med a-laget til Mjøndalen som nylig rykket opp fra 1. divisjon til Eliteserien.

Ble invitert tilbake
17-åringen imponerte hos det ferske eliteserielaget og ble invitert tilbake på en treningsuke til på sommeren.

– Det er gøy å bli invitert tilbake. Det betyr at jeg har gjort noe riktig, sier Henrik som legger til at han fikk spesielt fikk skryt for hans rekkevidde på strek som keeper i tillegg til hans ferdigheter med bena som keeper.

I en alder av 15 år var Henrik på prøvespill i Ipswich, men fikk ikke kontrakt der grunnet hans daværende unge alder gjorde at han ikke fikk lov til å reise grunnet regler i Norges fotballforbund.

Fikk trene med A-laget
Henrik forteller at det mest var juniorlaget til Mjøndalen han trente mest med i løpet av treningsuken hans i Januar. De unge lovende til Mjøndalen vant G19-nasjonal serie i 2018. I den ligaen finner man de beste juniorlagene i Norge.

– Jeg fikk også trene med a-laget til Mjøndalen et par ganger. Men da jeg fikk være med dem, var det mest ganske rolige treninger. Derfor er det vanskelig å si for meg hvor gode dem egentlig er, forteller han om å delta i en trening for eliteserielaget som for noen uker siden slo Vålerenga i en treningskamp.