Samhold og inkludering er viktig

  Ida Husby Kristiansen (19) har hatt et stort ansvar som russepresident ved Tangen VGS. På grunnlovsdagen holdt hun tale, hvor hun la vekt på samhold og inkludering.

  Hva har vært de viktigste verdiene for deg som er russepresident?
  – Samhold og det å inkludere alle, også har det vært veldig viktig at alle har opprettholdt de reglene vi har. Ingen skal ødelegge for andre. At noen mener at det burde bli slutt på russetiden kan jeg forstå, det er noen ulemper med russetiden, men det er stort sett et par stykker som ødelegger for alle andre, det er kjipt og det er det folk legger vekt på. Jeg syns ikke det er et godt nok grunnlag til å avslutte hele russetiden, sier Ida Husby Kristiansen.

  Fra venstre: Sunniva Nilsen (19), Russepresident Ida Husby Kristiansen (19) og Karen Emilie Hægeland (18)

  Takker russen og politiet
  I talen snakket hun mye om hvor mye bra russen har gjort og hun brukte tiden sin til å takke de som har gjort russetiden uforglemmelig. Hun løftet også fram samarbeidet med politiet og medborgere.

  Kravet om å være bra nok øker
  Russetiden har vakt mye oppmerksomhet, spesielt i år. Flere store aviser har meldt om russens bisarre påfunn, ekkel oppførsel, sexpress og kravet om å være bra nok blir stadig større. Noen føler seg alene i russetiden, men i Kristiansand har verdien om samhold stått høyt.

  Sunniva Nilsen (19), som også var russ på Tangen videregående, sier at hun tror russen har fått et dårlig rykte fordi det kanskje har vært mye bråk tidligere. – Det vil da bli sett på som en selvfølge at alle oppfører seg dårlig.

  Sosialt, gøy og slitsomt
  Sunniva Nilsen er ikke alene om å være sliten nå etter russetiden. Medruss Karen Emilie Hægeland (18) forteller at russetiden har vært veldig morsom og sosial, men også veldig slitsom.

  Fra venstre: Sunniva Nilsen (19), Russepresident Ida Husby Kristiansen (19) og Karen Emilie Hægeland (18)

  – Russetiden har vært utrolig fin, men det er også deilig at den er ferdig.

  Husby Kristiansen tror Kristiansandsrussen har hatt en fin russetid der de er flinke til å inkludere hverandre.
  – Det skjer voldtekter, overgrep og overdoser, men i Kristiansand har det ikke vært noe av dette.

  Hun trekker frem samarbeidet med de andre skolene i Kristiansand og sier de har gjort det de kan for å inkludere de andre.
  – Vi har samarbeidet med de andre skolene. For å ta vare på hverandre har vi åpne kroer slik at alle skal få føle seg velkommen. I russestyret har vi valgt bort en terrorsjef og heller satt i inn en sjef som skal være med på å inkludere andre, avslutter Husby Kristiansen.