Politiet: – Russen har oppført seg eksemplarisk

  Politiet er godt fornøyd med samarbeidet med russen. –Vi har hatt en jevn dialog med russen gjennom hele russetiden, forteller beredskapsplanlegger, Rune Lindtveit.

  Det er enkelte dager i året der alkohol er mer aktuelt enn andre, og mai har noen av disse dagene. Mai for russen betyr alkohol og fest nesten hver dag. Det er spesielt to dager i mai som politiet har merka seg.
  – Uavhengig av hvilken måned det er så ser vi om det er enkeltdager som går igjen fra år til år, og så bemanner vi litt i forhold til det. Vi hadde styrka bemanning både 1. mai og natt til 17. mai, forteller beredskapsplanlegger i politiet Rune Lindtveit til Gimlekollen Avis.

  Russen skjerper seg
  Fra perioden 19. april til 17. mai fikk politiet inn totalt sett ca. 100 meldinger som handla om russen i forhold til støy og forsøpling. Det er ifølge Lindtveit veldig lite, med tanke på det de har fått tidligere.
  Lindtveit har inntrykk av at russen skjerper seg mer og mer for hvert år.
  Nå er 17. mai over, og det samme er russetiden. Rune Lindtveit ser tilbake på denne måneden, og han kan si seg fornøyd med årets russekull.
  – Det er farlig å si helt sikkert, men uti fra hva vi har fått inntrykk av så har russen blitt bedre. Det kommer nok til å svinge litt fra kull til kull, men i år har russen oppført seg eksemplarisk, forteller han fornøyd.
  Politikontakt Grete Pedersen ved Agder politidistrikt sa til Gimlekollen Avis senest i forrige uke at hun var veldig fornøyd med samarbeidet med russen i år.

  Alt gikk overraskende greit
  Alt i alt så gikk Natt til 17.mai etter planen, og ingenting gjorde at politiet måtte gjøre noen endinger.
  – Alt gikk som det skulle, det gikk overraskende greit. Vi har et godt forhold til russen. Vi prøver å jobbe på lag med russen, og ikke imot de. Så lenge russen holder seg innenfor enkelte rammer, så skal de selvfølgelig få lov til å ha det gøy, forteller Lindtveit helt til slutt.