En kunstform som kan hjelpe mange

  Matthias Maik Herold har en hobby og en livsstil mange har fordommer mot. Han driver med drag og går under drag queennavnet Brittany Fierce. Likevel elsker han det han gjør.

  Foto: Margit Rønning Omholt.

  En drag queen er en person, som oftest en mann, som bruker ulike kjoler, parykker, glitter og sminke for å etterligne og ofte overdrive kvinnelige kjønnsbetegnelser og kjønnsmodeller. Dette er en underholdningsform og blir sett på som en måte å fremme kunst på.

  Matthias Maik Herold har alltid vært interessert i sminke og høye heler, og skjønte tidlig at dette var noe han ville holde på med. Han hadde sin første opptreden under Pride i Trondheim i 2013, og sånn startet det for unggutten.

  Være et forbilde
  Herold sin motivasjon til å begynne med drag var tanken på å være et forbilde for de som ikke har så god selvtillit. Når de ser Matthias på scenen som Brittant Fierce ikledd kjole og parykk med kilovis med sminke så vil det kanskje utgjøre en forskjell.

  Foto: Kristina Haugerud Skjærstad, Haakon Kolbi Kolstad, Margit Rønning Omholt, Kristina Othelie Farstad og Mette Line Lundereng Gynnhild.

  – Jeg ønsker å være et forbilde for de som kjenner seg usikre. Når de ser meg på scenen og opptrer i kjole med masse glitter og sminke uten å tenke på hva andre sier eller tenker om meg, vil kanskje hjelpe de som ikke har den selvtillitten til å én dag føle seg komfotabele i sin egen kropp og legning, forteller Herold.

  Foto: Haakon Kolbi Kolstad.

  Et avbrekk fra det vanlige livet
  Det å få være Brittany Fierce gir Matthias et avbrekk fra hverdagen. Det gir han muligheten til å kunne leve i øyeblikket og dele den følelsen med flere mennesker, og ikke minst gi de en opplvelse.

  – Det å få et avbrekk fra det vanlige A4 livet med en helt vanlig 08-16 jobb er deilig. Drag gir meg et adrenalinkick av å stå på den scenen, det er helt ubeskrivelig. Jeg elsker å kunne gi det lille avbrekket til publikum og la de kose seg i trygge og gode omgivelser, forteller Herold.

  Det å drive med drag er noe som tar tid, og ikke minst koster penger. Det er mye som skal forberedes før et show, hvertfall hvis man gjør som Matthias og lager kostymene selv.

  – Man er aldri ferdig med å forme sin personlige look. Jeg kan bruke alt fra én time til fire timer på forberedelser til et show, kommer veldig an på hvor god tid jeg har. På klær går det mange timer siden jeg lager mine egne kostymer, og det er en del “bling” involvert i kostymene, så strykejernet blir mye brukt. Det er alltid gøy å utfordre seg selv kreativt at tid og penger har ikke så mye å si, forteller Herold fornøyd.

  Blir bare mer og mer
  Matthias driver ofte med drag og blir bare mer og mer attraktiv. Han har hatt et år med mange forskjellige show i ulike anledninger. Han har en instagramkonto der det blir postet mye om alt mulig, alt fra testing av sminke til bilder fra ulike photoshoots.

  – I år har jeg hatt ganske mange opptredner, og det blir bare mer og mer. Det blir spennende å se hvordan 2020 blir, sier Herold spent.

  Matthias har blant annet opptrådd på vinterkonferanser, julebord, Nordic Choice i Tele 2 arena foran 3000 mennesker i Stockholm og ulike prideshow, og mer venter han i 2020.