Ønsker yngre curlere

Hver uke smeller det i steinene på Idda Arenas curlingbaner. Her spiller de samtidig som de steller med og høvler isen.

Styremedlem Arnfinn Reinertsen (61) forteller at det var stor interesse for sporten da Idda Arena først åpnet i 2011. Likevel var det ikke mange av de unge intresserte som meldte seg inn i klubben, dermed har deltakelsen av unge avtatt.

Styremedlem i CCC Arnfinn Reinertsen
Foto: Isak Edin

– Jeg har holdt på siden de åpnet i hallen her. Det ble egentlig startet opp en curlingklubb i Kristiansand av en gjeng som fant ut de måtte lage noe for noen år siden, men så ble det lagt på is. Så plutselig fikk han ene telefon at nå skulle de bygge hall og han måtte komme å se på tegningene. Da var vi noen som samlet oss og startet opp.

Christiansand Curling Club spiller kamper sammen hver tirsdag og trener på torsdagene.

– Det første året var vi oppe i nesten hundre medlemmer, men nå er vi vel rundt femti. Vi har et årsmøte og to styremøter i året. Som klubb så får vi hallen gratis, vi har ingen leieutgifter. Det som står her, altså steinene og kostene det hører jo til hallen og er kommunens. Men vi som spiller i klubb har stort sett vårt eget utstyr.

Han forteller at nye medlemmer får klubbtøy, som inngår i medlemsavgiften.

– Vi skulle gjerne ønske å hatt flere yngre, og gjerne noen damelag. Vi hadde to damelag tidligere, men per nå er det ingen damer som spiller. Vi kan jo være miksede lag med både kvinner og menn.

Hallen er utstyrt med fire baner man kan leie gjennom kommunen og curligsko kan leies i resepsjonen.

Kristiansand golfklubb er en av de klubbene som også var til stede da Arnfinn og kameratene hans trente sammen.

Kristiansand Golfklubb
Foto: Isak Edin

– Det er gøy å gli rundt på isen, men vanskelig å få fart, forteller Benjamin Sordal Pettersen (15).

De unge golfspillerne fikk prøve seg på å curlingspill med koster og stener i rødt og gult.

– Noen av de som spiller her, er jo galme fotballspillere og flere som har spilt golf også da som spiller golf om sommeren og curling om vinteren, Sier Arnfinn mens han ser på golfspillerne som leker seg på isen.

Denne artikkelen er en del av en større serie på Sørnett. Serien handler om mindre omtalte sporter som holder til i Kristiansand.