– Målet er å vinne Champions League

Tirsdag avholdt Vipers Kristiansand pressekonferanse i dyreparken. Der kom det fram at flere nøkkelspillere og hovedtrener har signert nye kontrakter. Vipers har også inngått samarbeidsavtale med dyreparken.

Vipers bekreftet tirsdag at syv spillere forlenger kontrakten. Her er de avbildet i apejungelen i Kristiansand Dyrepark. Fra venstre: Marta Tomac, Heidi Løke, Silje Waade, Malin Aune, Vilde Jonassen, Tonje Refsnes & Kathrine Lunde. Foto: Celine Næss Andreassen

Daglig leder i Vipers Kristiansand, Terje Marcussen kalte inn pressen med lovnad om store nyheter og leverte gledelig nytt til de fremmøtte. Vipers har forlenget kontrakten med syv nøkkelspillere og hovedtrener Ole Gustav Gjekstad i en avtale som strekker seg over tre og et halvt år.

Følgende spillere har forlenget kontrakten:

Vilde Jonassen, Malin Aune, Marta Tomac, Silje Waade, Heidi Løke, Tonje Refsnes og Kathrine Lunde.

Trener Ole Gustav Gjekstad. Foto: Celine Næss Andreassen

– En god blanding av internasjonale stjerner og lokale spillere i sin “peak”. Det viktigste er at det er gode håndballspillere. Jeg er opptatt av kontinuitet og derfor så er det viktig å signere disse spillerne, sier Gjekstad til Sørnett.

I tillegg til kontraktsforlengelse har Vipers inngått en samarbeidsavtale med dyreparken. Det bekrefter marked- og kommunikasjonsdirektør i Kristiansand dyrepark Anniken B. Schjøtt på pressekonferansen tirsdag.

– Vipers er flotte rollemodeller for barn og unge, forteller schjøtt.

Marked- og kommunikasjonsdirektør i Kristiansand Dyrepark Anniken B. Schjøtt. Foto: Celine Næss Andreassen

– Vi har inngått et veldig spennende samarbeid og er stolte av avtalen, sier Schjøtt. Videre forklarer hun til Sørnett hvorfor samarbeidet ble inngått med nettopp Vipers. – Vipers er flotte rollemodeller for barn og unge. Engasjementet for avtalen går ifølge Schjøtt primært ut på å løfte fram barn og unge og Vipers håndballskole.

 – Målet er å vinne Champions League

Terje Marcussen og hovedtrener Ole Gustav Gjekstad la i dag fram slagplanen til Vipers for de neste årene. Med de nye signeringene og samarbeidsavtalen med dyreparken har klubben satt seg et hårete mål. Vipers skal kjempe i toppen i de gjeveste turneringene. – Vi har en målsetning om å vinne Champions League innen 2023, sier Marcussen.

Hovedtrener Ole Gustav Gjekstad forteller at grunnlaget for storsatsningen til Vipers er at de har hatt stor progresjon de siste årene. – Vi har gjort det bra i noen år nå, ikke bare på banen, men også utenfor. Når det går så bra må man tørre å sette nye målsetninger, sier Gjekstad. Han mener det utfordrer alle i klubben til å bli bedre ved å sette seg hårete mål. – Vi skal stadig ha noe å strekke oss etter og må jobbe hardt med å utvikle alle deler av klubben vår. Det er mange dyktige mennesker i klubben, men vi har satt mål som kommer til å bli krevende å gjennomføre, understreker han.

Eventyrlig økonomisk utvikling

Samtidig som de sportslige resultatene har vært gode, har det også vært framgang på det finansielle plan. – Vipers har hatt en eventyrlig utvikling, stråler Marcussen. Han la på pressekonferansen frem at deres årlige inntekter har økt fra 3,5 millioner i 2009 til 24 millioner i 2019.

Gjekstad er imidlertid klar over at andre klubber fortsatt vil være større favoritter til å vinne Champions League med de midlene de har. – Flere har mer penger og bedre økonomi enn oss. Det betyr derimot ikke at vi skal spille dårligere håndball enn dem, uttrykker hovedtreneren.

Kathrine Lunde og Marta Tomac håper å vinne mesterligaen med Vipers

Keeper Kathrine Lunde. Foto: Celine Næss Andreassen

– Jeg elsker håndball og jeg elsker det som skjer rundt Vipers. Så lenge min motivasjon og kropp holder, så har jeg lyst til å være med, sier Lunde. I løpet av sin lange karriere har Lunde vunnet alt som er å vinne. Hun er fremdeles sulten på mer suksess. På spørsmål om hva det hadde betydd å vinne Champions League med Vipers svarer hun følgende: – Det ville vært helt fantastisk å vinne. Målet vi har satt oss er selvfølgelig reelt, men også fryktelig tøft å gjennomføre.

Marta Tomac har vært med på å vinne hjemlig serie og flere medaljer i mesterskap med Norge. I motsetning til Lunde har ikke Tomac fått Champions League medaljen rundt halsen, men dette er en drøm hun håper går i oppfyllelse.

Vipersspiller Marta Tomac. Foto: Celine Næss Andreassen

– Drømmen er å vinne Champions League, sier Tomac. Hun mener alle må være sultne og trene godt dersom de skal få til dette. I fjorårets utgave var det ikke stor tro på at Vipers skulle nå så langt som de gjorde. – Det ga enda mer mersmak i å ta bronse da ikke alle hadde så stor tro på oss. Det gjør at vi får lyst til å ta det neste steget. Det å få gjøre det med det laget her som jeg har vært med på å bygge de siste årene, hadde vært noe av det største jeg kunne opplevd i håndballen, konkluderer hun.

– Vi må løfte oss

Evig unge Heidi Løke er en av nøkkelspillerne på Vipers. Løke har i likhet med de andre jentene skrevet under på ny kontrakt i tro om at de kan få til noe stort. – Jeg synes det er utrolig gøy å være med på dette her og jeg stortrives. Jeg har veldig stor tro på klubben og dette prosjektet, sier hun til Sørnett.

Strekspiller Heidi Løke. Foto: Celine Næss Andreassen

I helgens Champions League kamp tapte Vipers 31-35 mot Esbjerg. Det var en kamp Løke ikke var fornøyd med å tape. Hun mener nå at laget må løfte seg. – Vi må bli bedre i forsvar hvis vi skal kjempe oss til toppen. Det er mye å rette opp i. Forsvaret må være tøffere, mer kompakte og ikke stå på hælene på 6 meter.

Fjorårssesongen ble en suksess

I fjor gjennomførte Vipers en solid sesong både på hjemlig og europeisk plan. I eliteserien for kvinner vant de med overlegne nummere. Etter 22 kamper sto de med utrolige 21 – 0 – 1 på tabellen. Det ga 42 av mulige 44 poeng og suveren ligatittel 9 poeng foran nærmeste konkurrent, Storhamar.

I Champions League måtte Vipers se seg slått av ungarske Györ i semifinalen. I bronsefinalen skulle imidlertid Kristiansandlaget få sin revansje mot et annet ungarsk lag, med en knepen 30-31 seier mot Metz Handball i deres egen storstue. 3. plassen i Champions League er Vipers beste resultat noensinne i turneringen.

Nå sikter altså Vipers enda høyere. Champions League vinnere innen 2023. Et hårete mål, men absolutt ikke et umulig scenario.