– Hjelpe mæ, æ det mæ som har lavd denne deilige maden?

Tirsdag kveld, fra klokken halv syv til klokken ti, møtte flere opp til et kurs i haute cuisine. Kurset ble holdt ved Gladkjøkkenet AS og kveldens tema var den japanske matretten sushi.

Sushi kurs ved Gladkjøkkenet. Foto: Benedicte Johannessen
Ove Aasen er kveldens vert. Foto: Helene Kristiansen

16 November 2003 ankom Gladkjøkkenets 16 første gjester til matkurs. Ove Aasen og Erwin Josef Stocker har siden den gang tilbragt opptil 150 kvelder i året med både store og små grupper. Aasen, som før Gladkjøkkenet jobbet 36 år i Hotell Norge i samme bygg, sier at beste reklamen er gjennom fornøyde kunder. – Lykkes vi ikke her, har vi ikke noe produkt. Vi må levere her så folk tenker ”wow”, forteller Aasen.

Rikelig selvlagd måltid

På tirsdag var temaet sushi og blant de oppmøtte hadde flesteparten fått kurset i gave. Noen kom alene, noen i par, noen var førstegangsbesøkende, mens andre hadde vært på matkurs hos Gladkjøkkenet tidligere. Stocker har stilling som kjøkkensjef og instruktør og ga grundig gjennomgang av menyen og fremgangsmåte, mens Aasen var kveldens vert.  – Uavhengig av kurs, får du et deilig måltid. Vi er avhengige av at folk sitter igjen og tenker ”Hjelpe mæ, æ det mæ som har lavd denne deilige maden”, smiler Aasen.

Kjøkkensjef Erwin Josef Stocker instruerer. Foto: Benedicte Johannessen

Alle skal lykkes

På Gladkjøkkenets nettside kan man lese om og melde seg på kursene. De har lokaler i tollbodgaten, på Flekkerøya og ved Hunsfos fabrikken. Aasen sier det er lav terskel for å melde seg på og at i løpet av alle sine år i Gladkjøkkenet har ingen mislykkes. – Med unntak av den gangen noen tok en spiseskje salt istedenfor sukker i en løkkompott. Det så helt normalt ut, men når du skulle smake på det…, ler Aasen. Han forteller videre at på Gladkjøkkenets matkurs kåres det ingen singulær vinner – Hos oss er alle vinnere!, sier Aasen.