Revidert leieavtale for Start på Sør Arena

  Avtalen mellom IK Start og kommunen åpner opp for barn og unge i breddeidretten, som nå kan kan bruke banen.

  Ordfører Jan Oddvar Skisland, mediesjef i Start Ole Gerhard Sørensen og Hans Christian Gram, leder i Sørlandshallen eiendom. De var alle fornøyd med avtalen, som vil være kostnadsparende for fotballklubben. – Gleder meg til sesongen, sier ordfører Skisland. Foto: Emil Madsen Gjørtz.

  Det ble innkalt til pressekonferanse på Sør Arena i går ettermiddag om en revidert leieavtale mellom Start og kommunen for Sør Arena. På plass på pressekonferansen var blant annet ordfører Jan Oddvar Skisland og Christopher Langeland, som er arbeidende styreleder i Start en Drøm, et selskap som sammarbeider med IK Start.

  100 prosent fokus på det sportslige

  Arbeidende styreleder i Start en Drøm, Christopher Langeland sier han er kjempefornøyd med å få denne avtalen på plass og at det er viktig for klubben. Fokus kan nå være 100 prosent på det sportslige.

   

  – Den tidligere avtalen var ikke bærekraftig for Starts økonomi, uttalte han.

  Christopher Langeland. Foto: Emil Madsen Gjørtz

  IK Start mener at kommunen må få en større del av driftskostnadene. Klubben har nå 13,9 millioner i arenarelaterte kostnader. Det mener de er altfor høyt.

   

  Avtalen innebærer også at NFF Agder kan sette opp både treninger og kamper på banen. Videre vil banen være hjemmearena for byens ledende kvinnelag. Avtalen innebærer også at kunstgresset på arenaen blir byttet ut før seriestart. Avtalen har blitt utarbeidet av IK Start, Sørlandshallen Eiendom og Kristiansand kommune.

  Det ble lagt frem at Kristiansand Stadion ble sett på som en alternativ hjemmebane fremover, men klubben valgte altså å gå med Sør Arena.

  Ordfører Jan Oddvar Skisland. Foto: Emil Madsen Gjørtz

  Fornøyd ordfører

  Ordfører i Kristiansand, Jan Oddvar Skiskland sier Start nå har rammer de kan leve godt med om de leverer sportslig, som er bra for både klubben og kommunen.

  Ordføreren sier han har fulgt prossesen tett

  – Jeg er usedvanlig fornøyd med avtalen. Jeg vet hvordan det er å ha usikker økonomi.