Slik gleder du mamma på morsdagen

Morsdagen er snart her, og da er det fint å vise moren sin hvor mye hun betyr for deg. Det kan være vanskelig å finne ut hva man kan gi til mødrene for å gi henne den oppmerksomheten hun fortjener. Men frykt ikke, Sørnett hjelper deg!

Morsdagen ble første gang feiret i Norge i 1919, men hedersdagen ble først feiret i USA i 1908. Denne dagen ble til på grunn av den unge hjemmeværende moren Ann Maria Reeves Jarvis.

FRISKE BLOMSTER: En gave som alltid er hyggelig å få er en fin blomsterbukett som pynter opp hjemmet til mor. Foto: Pixabay

Feiring

Det er vanlig å gjøre ekstra stas på mødrene med hjemmelagde kort, kaker og blomster. De senere årene har morsdagen gått til å bli en stor kommersiell høytid hvor det er vanlig å bruke mye penger på å kjøpe gaver til mor. Butikkene tilbyr flere varer knyttet til denne  dagen med spesielle kaker, kort, blomster, smykker og flere varer.

I flere barnehager og skoler lager barna kort til mor, men dette er på vei ut fordi det er mange hjem med forskjellige familiesammensetninger og noen føler seg utenfor.

Gaver 

Det kan være vanskelig å gi gaver til de mødrene som har alt de trenger. I stedet for å bruke mye penger på en gave hun egentlig ikke trenger, er et tips å gi kjøpe et morsdagskort fra Røde kors, hvor pengene går til familier som trenger det mer. Dette er en gave som gleder moren din og de som får donasjonen.

For dem som ikke lenger bor med moren sin og ikke har mulighet til å være med henne er det en god ide å sende blomster som hun får levert på døren. Dette er en fin overraskelse som pynter hjemmet fint med friske blomster.

Man kan også vekke mor på sengen med en god og deilig frokost med et fint kort. Det er ikke nødvendig å bruke mye penger på en gave når det viktigste er å vise moren sin at man bryr seg. Ofte har man ingrediensene man trenger for å lage en kake liggende i kjøkkenskapet. Lag en kake og pynt det med et hjerte eller skriv mamma på det, eller tilbring dagen med henne å gi henne en massasje, se en film og fortell henne hvor mye hun betyr for deg.

Morsdagens opprinnelse 

SUPER MOR: Gi mamma ekstra oppmerksomhet på morsdagen for å vise hvor mye hun betyr for deg. Foto: Pixabay

Etter den amerikanske borgerkrigen jobbet Ann Marie Reeves for å forbedre de santinære forholdene for soldatene ved å opprette foreninger som ble kalt “Mother`s Day Work Clubs”. Da Ann Maria døde holdt datteren hennes, Anna Marie, en minnemarkering for henne, og jobbet for å etablere en offisiell minnedag for mødre. Anna Maria fikk barna på søndagskolen i kirken til å lære om morskjærlighet og kort tid senere feiret flere amerikanske byer “Mothers day”. I 1913 ble denne dagen en offisiell feiring av mødre i USA, og året etter spredte dagen seg til Europa. (Kilde, Store norske leksikon og Wikipedia)

Morsdagen i Norge er alltid den andre søndagen i februar, men tidspunktet for dagen varierer fra land til land. I år er denne dagen den 9. februar i Norge, neste år faller morsdagen på samme dag som valentinsdagen, 14.februar.