-Livet på folkehøgskole endret livet mitt foralltid

  Synet på livet for mange endres stadig i livet, men hvordan er det for en gutt ifra en tett bøgd?

  Tom Bjørndalens livssyn har gått ifra en gråtonet verden                      Foto: Petter Jønholt

   

  Synet endret for alltid

  Tom Bjørndalen kommer ifra en liten familie ifra Notodden hvor han drev med dans og gaming som hobbyer. Sommeren 2016 fikk han svaret som kom til å endre synet hans for alltid.

  Mitt syn på verden før folkehøgskolen var egentlig litt grått, jeg tenkte at verden og livet var kjedelig og at jeg ikke kom til å ha noe særlig kontroll over hva som skjedde. Jeg hadde en periode rett før jeg startet på Lundheim da jeg hadde tankegangen om at det kun var mine meninger som var riktig, og at alle andre tok feil. Sier Tom Bjørndalen (22)

  En ny start
  Tom Bjørndalen (22) begynte på E-sport og cosplay ved Lundheim folkehøgskole i 2016. Han sier selv at folkehøgskolen har formet han og andre rundt han i klassen. Han ble også

  Ifra høyre Thomas Haug og Tom Bjørndalen gikk begge ifra være cosplay elver til å være stipendiater ved folkehøgskolen
  Foto: Petter Jønholt

  tilbudt et års arbeid som stipendiat på folkehøgskolen. Der jobbet han med å være et bindeledd mellom elever og lærere samt mange andre roller.

  -Jeg føler jeg kan si at jeg har vokst som en person, ikke bare for meg selv, men for andre også. Jeg har blitt mer åpen om alt, og har lært meg å komme overens med mennesker som jeg aldri tenkte jeg kunne komme overens med. Jeg fant ut hva jeg vil gjøre med livet mitt, både når det kommer til karriere og til opplevelser. Folkehøgskolelivet har definitivt vært positivt for meg og min utvikling. Sier Tom Bjørndalen. 

  Satt opp til ett liv i og hjelpe andre.

  Under tiden som stipendiat så fikk Tom Bjørndalen smaken av vernepleie yrket og det å jobbe med andre mennesker. Videre har han fulgt denne veien i utdanningen sin.

  -I jobben som stipendiat fikk jeg smaken av det å hjelpe andre med demmes hverdag og sette meg i andres sko. Jeg har siden dette jobbet deltid på pleiehjem, og satset på en utdanning som lar meg jobbe med andre mennesker.

  -Vet ikke hvor eller om jeg hadde vært her i dag

  Men som med mange andre valg i livet, hvor ville da du stått hadde du aldri dratt på folkehøgskole?

  -Det må jeg si er et veldig vanskelig spørsmål, men jeg er veldig usikker på om jeg faktisk hadde vært her da. Jeg hadde det vanskelig før jeg startet på Lundheim, og det er definitivt en av de store faktorene for at jeg fortsatt er her.