-Et miljø der skeive studenter kan føle seg trygge

Sosiale restriksjoner gjør det vansklig for Skeive Studenter Agder å arrangere sammenkomster. Nå har de en ide som kan styrke organisasjonens felleskap.

Styremedlemmer i Skeive Studenter Agder er spente på Zoom-møte som skal holdes i kveld. (Foto : pxhere.com)

– Studietiden kan være ensom for mange, kanskje spesielt for de som ikke har kommet ut av skapet, forteller Camilla Jacobsen, leder for Skeive Studenter Agder.

De sosiale restriksjonene gjør at folk må tenke på nye alternative løsninger. Skeive Studenter Agder så muligheten til å arrangere Zoom-møte sammen med sine medlemmer. Møtet blir holdt i dag.

– Vi ønsker at møtet skal bli en ideutveksling mellom styret og medlemmer for å finne frem til kreative måter å drive studentaktiviteter på under restriksjonene på grunn av pandemien, sier Jacobsen. Hun legger også til at det er viktig for styret å vite hvilke behov og ønsker medlemmene har.

Camilla Jacobsen, Leder Skeive Studenter Agder for Skeive Studenter Agder foto: Privat

I år ble Skeive Studenter Agder stiftet med formål om å skape et fellesskap og et åpent miljø for skeive studenter.

Meningen var å arrangere sosiale kvelder to ganger i måneden i tillegg til tur en gang i måneden.

– Dette utgikk da restriksjonene kom forteller Jacobsen.

Kristin Sand, Sosiale Medier-Ansvarlig for Skeive Studenter Agder foto: privat

Kristin Sand er sosiale medier-ansvarlig for organisasjoner sier at før restriksjonene kom pleide de å ha arrangementer på klubb Skamlös. Det er et nyere klubbkonsept med fokus på skeive og mangfold.

– Jeg er også studentrepresentant for FRI Agder, hvor vi også tidligere i år arrangerte FRI café, som er da et mer lavterskeltilbud for skeive.

Det er interesse blant medlemmene. Sand og Jacobsen håper så mange som mulig deltar på Zoom-møtet.