En spesiell filmopplevelse

  Drive-in Kino har stor suksess i Kristiansand. Grease filmen er svært populær og har flere utsolgte visninger.

  Drive-in kino på Tresse i Kristiansand. Biler strømmer til for å se filmen kl 18:00 (Foto: Catharina de Besche)
  Visning av filmen Grease på Tryvann (Foto: Cinemove)

  Drive-in kino prosjektet startet på Tryvann med stor suksess. Med flere utsolgte visninger og god stemning blant seerne ønsket Cinemove å rette blikket mot flere byer i landet.

  Det blir vist varierte filmer. Noen nyere filmer blir vist, men Brastad forteller at det ikke kommer så mange filmer nå som følge av Korona-utbruddet.

  Sven Erik Brastad som er markedsjef for Cinemove. (Foto: Privat)

  Cinemove har tidligere hatt arrangementer i blant annet Kristiansand i anledning “fotballfeber” hvor de viste populære kamper på storskjerm. Firmaet har et tett samarbeid med Nordisk film.

  Grease gjør det svært godt i denne settingen. Filmen inneholder scener der karakterene er på drive-in kino selv.  – Det blir sånn drive-in på drive-in, sier Brastad og ler litt.

  Han forteller videre at de prøver å lage et variert program. Tidligere på dagen blir det sendt mer barnevennlige filmer, men utover kvelden blir det vist filmer for de voksne. Brastad forteller at filmer som har drive-in eller bil-scener ofte blir svært populære visninger.

  Kevin Babington.jobber som vekter på Drive-in kinoen på Tresse. han opplever det som nytt og morro (Foto: Catharina de Besche

  Vekter Kevin Babington jobber på Tresse i disse dager med å sjekke billetter og dirigere bilene på plass. Han forteller at konseptet har vært svært populært til nå med flere visninger utsolgt.
  – Dette er nytt for oss, men moro. Det er plass til 110 biler, men det er roligere i ukedagene,  sier Babington og smiler.

  Det er flere som går forbi den store skjermen og stiller spørsmål med stor interesse.

  Bilistene bruker FM radio-tilkobling for å få lyd til filmen. Det har ført til at noen biler har problemer med å starte opp igjen når filmen er ferdig.
  – I de tilfellene har vi en liten starter. Babington ler litt og forteller at det pleier å gå helt fint.