Gründerdrømmen gått i oppfyllelse

Jacob Telet hadde planlagt åpningen av restauranten Foodie i over et år. Men da korona-tiltakene berørte mange i bransjen så ble prosjektet satt på vent. På lørdag åpnet det endelig, og responsen har vært uventet.

– Jeg hadde egentlig veldig lave forventninger til åpningen, med tanke på at folk er redde for å bli smittet. Ikke bare det, men vi var et nytt matkonsept. Målet var først å vise at vi hva vi kunne tilby.

Med fullt hus og kø fra 12-21.00 hver dag. Så virker det som at drømmen om å drifte noe eget endelig har gått i oppfyllelse for den 25-årige gründeren som til daglig studerer for å bli siviløkonom.

Slik så det ut inne i lokalet på åpningsdagen.

– Dagen etter åpningen ble vi tomme for råvarer, vi har 21 forskjellige retter og vi endte opp med å gå tom for det meste. Det har vært hektisk.

Jacob forteller at inspirasjonen til navnet Foodie kommer av hans interesse for ulike matkulturer.

– Jeg er en foodie og har alltid vært det. Jeg elsker å kombinere forskjellige smaker fra forskjellige kulturer.

– Helt siden barndommen visste jeg at jeg ville drive noe eget, skape noe nytt. Foodie har   vi jobbet med i over 1 år med ideen og skissert og planlagt alle detaljene. Så var det først i oktober i fjor som jeg faktisk hadde kapital. 

Det var først da jeg hadde muligheten for å gå all inn. Og det gjorde jeg. 

Konseptet er rask, fersk, sunn mat.

 

Jacob Telet bak kassen i restauranten Foodie. Foto:Isak Edin

 

 Visjonen er å endre fastfood-bransjen sier Telet.
– Målet er å være fremtidsrettet og kontinuerlig vise at vi kan levere noe som ingen andre har.

– Jeg vil bringe mat-verden til kristiansand og gi folk nye opplevelser.

Han forteller videre at han leker med ideén om å bytte ut menyen slik at man etter en stund kan oppdage noe nytt.

Få dager etter lanseringen så har facebooksiden blomstret med likes og anmeldelser fra fornøyde kunder.
En av kundene referer til opplevelsen som “Ditt nye favorittsted”