Denne kompisgjengen har møttes i 40 år

Selv ikke koronapandemien klarte å stoppe kameratgjengen i Arendal fra å møtes til daglig morgenkaffe og prat på Strand Café.

På Strand Café i Arendal møtes samme gjeng hver dag klokken syv om morgenen. Her drikker de kaffe og prater om alt mulig.

– Husk å holde en meter avstand nå, sier de, idet jeg henter meg en stol og setter med ved siden av Ole Bjønnum, som er en av dem som har gått på Strand Café i nesten 40 år.

Her møtes de hver morgen for å drikke kaffe og prate. Foto: Elise-Malen Wårdal.

Under koronapandemien måtte kafeen stenge i noen dager, men det stoppet ikke pensjonistene i å dele morgenkaffen og gårsdagens sladder.

Egen nøkkel

– Vi fikk egen nøkkel av eieren, og samlet oss en liten gjeng med to meter avstand. Vi slapp ikke inn andre enn oss som alltid er her tidlig, sies det på enden av bordet.

Det er 40 år siden de begynte og samles fast. Det startet med at noen håndtverkere møttes på kafeen før jobb. Om noen trengte hjelp av en snekker, lastebil eller annet, så var det alltid noen som kunne hjelpe. På denne måten skapte de relasjoner, og det ble etterhvert et fast “møtepunkt”.

En litt kamerasky Ole Bjønnum (69) som er fast gjest på Strand Café. Foto: Elise-Malen Wårdal.

– Det er helt uforpliktende, man kan bare komme og gå som man vil, og man møter som regel et kjent ansikt når man går inn dørene her. Om man er gamle bekjente eller aldri har sett hverandre før, så setter man seg sammen og slår av en prat. Det er veldig hyggelig, sier Ole Bjønnum.

 

 

 

Sola nytes utenfor kafeen. Tore Knutsen (72 år, til venstre) syns det er en trivelig gjeng som samles hver morgen. Foto: Elise-Malen Wårdal.

Tore Knutsen (72) er en annen som har besøkt kafeen jevnlig i 40 år. Han har kjent Ole Bjønnum like lenge.

– Det er bestandig en trivelig gjeng å møte her, og man møter mennesker man ellers kanskje ikke hadde slått av en prat med, forteller Knutsen.

 

 

– Fungerer veldig greit

Daglig leder og eier av Strand Café, Jan Ole Dalene (44). Foto: Elise-Malen Wårdal.

Daglig leder og eier av Strand Café, Jan Ole Dalene (44) forteller at de har hatt denne løsningen med at en eller to av “morgenkundene” har fått egen nøkkel så lenge han kan huske.

– Vi er nå fjerde generasjon som driver kafeen, og vi har hatt denne løsningen så lenge jeg har vært her. Det har fungert veldig greit, sier Dalene bak disken.

Med korona-pandemien har det vært vanskelig å holde åpent, men han har latt morgenfuglene få låse seg inn om morgenen for å drikke kaffe. Han understreker at de har vært nøye med å følge Folkehelseinstituttets retningslinjer.