Terrengkarusellen skjer i år også!

Den korona-vennlige terrengkarusellen har ikke lyktes med å lokke like mange inn i joggeskoene som det populære løpet vanligvis gjør.

Terrengkarusellen i 2011, Foto: Morten Torjussen

Vanligvis ville løpene vært en del av et større sosialt og organisert arrangement. I år blir det derimot annerledes, og det har blitt utarbeidet en alternativ løsning. Denne sesongen velger man selv hvilke dager man vil løpe hele uken, og løpene gjennomføres individuelt. Normalt ville man blitt møtt med saft, bananer og musikk ved løpets ende, men i år må man ta til takke med egen innsats og medbrakt vannflaske alene ved målstreken.

Startet opp i 1974
For den 46 sesongen på rad arrangeres terrengkarusellen. Til nå er 600 løpeglade mennesker registrert, men tallet stiger stadig og ved sesongens ende i oktober er det ventet hele 900 registrerte. Terrengkarusellen består av cirka 19 karusell-løp, og man må gjennomføre 7 av disse arrangementene for å kvalifisere til premieringen. Løperne kan selv velge hvilke 7 av de 19 karusell-løpene de vil gjennomføre, og løpene går hovedsakelig gjennom Baneheia og Jegersberg.

John Humborstad, Foto: privat

Leder av terrengkarusellen, John Humborstad, forteller at de er glade for at de har funnet en fin alternativ løsning, og at de har fått gode tilbakemeldinger fra deltakere.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger på at når det først er blitt så galt som det er blitt, så har vi funnet en grei løsning som holder folk i aktivitet.

Får konsekvenser
Han forteller videre at dette også er en fullverdig sesong, og man må bare ta med seg det at man ikke får gjort det på en organisert og skikkelig måte men at det er en god måte uansett. Han legger til at den alternative løsningen uten tvil har fått konsekvenser, spesielt merkes det en økonomisk nedgang. Han viser også til nedgang i antall deltakere, da fjoråret viser at det ofte var 3000 personer på et eller flere arrangement. Volumet på organiserte løp er derfor betydelig større enn dette årets.

Videre håper han at situasjonen vi har havnet i roer seg med tiden. Han ser likevel for seg at slik det er nå varer ut sesongen, men krysser fingrene for muligens mer organiserte løp etter sommeren.