Start-stjerne forlater klubben

Damion Lowe forlater Start. Det skriver sørlandsklubben på sine hjemmesider.

Sør Arena. Foto: Sander Christenssen

Fredag melder Start på sine hjemmesider at de har kommet til enighet med Damion Lowe om å terminere midtstopperens kontrakt fra og med i dag.

Damion Lowe forlater Start med umiddlelbar virkning. Foto: Skjermdump: Start – ikstart.no

Start skriver følgende:

“Klubben ønsker å takke Damion for innsatsen de snaut tre årene han har vært i klubben, og vi ønsker han lykke til videre i karrieren.”

Lowe fikk 57 kamper for Kristiansand sitt store lag. Han signerte sommeren 2017 og rakk å score fire mål i tiden sin på sørlandet.

Reiste til USA

Lowe skal ha reist til USA uten tillatelse fra klubben. Det skrev Fædrelandsvennen om tidligere i mai. Klubben ønsker ikke å kommentere om det er grunnen til at kontrakten i dag ble termitert.

Det kommer fram i en kommentar fra daglig leder i Start Christopher MacConnacher til VG i dag.

– Det har vært en ryddig prosess. Begge parter er enige om dette, og fornøyd med løsningen. Nå fokuserer vi på de spillerne vi har her, står det skrevet i VG.

Da Lowe signerte for start i 2017 kom han fra den amerikanske klubben Tampa Bay Rowdies i Florida. Nå kan han kanskje være på vei tilbake i det amerikanske ligasystemet.

Ellevill kvalikkamp

I desember 2019 tok Start det lengste stikket mot Lillestrøm. Etter et utrolig comeback sikret de opprykk til eliteserien.

Start vant den første kampen 2-1. Til tross for at de lå under 4-0 i den andre kampen, scoret de tre kjappe mål og tok tilbake sammenlagtledelsen.

Damion Lowe spilte en stor rolle i kampene og var spesielt solid defensivt på Åråsen hvor han blant annet måtte i kamp med kjempen Frode Kippe.

Start returnerte til øverste nivå etter et utrolig comeback på Åråsen. Start tapte kampen 4-3, men vant sammenlagt på bortemålsregelen etter 5-5 sammenlagt.Foto: Tobias Bjerkholt Svensson/ikstart.no