Er kristiansand forberedt?

  Sørlandet er spådd til å bli feriedestinasjon nummer en. Selv om Korona påvirker tidligere aktiviteter i byen, jobber kommunen med løsninger.

  – Vi forbereder oss på at Kristiansand blir et ønsket feriemål for folk som kommer hit og at aktivitetene blir lagt opp der etter, forteller Torbjørn Urfjell direktør for kultur og innbyggerdialog 

  Torbjørn Urfjell FOTO: Erling Slyngstad-Hægeland.

   

  Situasjonen med korona fører til et smittevern som påvirker en rekke arrangement, konserter og festivaler denne sommeren. Dette påvirker arealbruken i byen, hvem som kommer og hvem som blir.

   

   

   

  – To ting som trekker i hver sin retning
  Nå er det slik at folk blir oppfordret til å feriere i Norge, dette fører til at Kristiansand et reisemål for folk som vil oppleve sommer og god søslandstemning, samtidig som det oppfordres at man holder seg så mye som mulig hjemme og det gjør at man kanskje ferierer mye i nærområdet sitt, som fører til at alle sørlendinger blir hjemme istedenfor å reise avgårde, forklarer Urfjell

  – For sommeren sin del håper vi at Ernas anbefaling om sommerferie i eget land slår til og vi har tro på det, skriver Håvard Solum hotelldirektør for Scandic hotell bystranden.

  Håvard Solum, hotelldirektør FOTO: Privat

  Scandic hotell bystranden har den siste uken merket at bookingen for sommeren virkelig begynner å ta seg opp. For tiden ligger den på samme nivå som fjoråret. Sørlandet har alltid vært en svært populær ferie destinasjon. Solum tror at årets sommer blir lik tidligere sommere, masse glade nordmenn på ferie.