Trafikkskolene gjennåpnes

Trafikkskoler over hele landet blir berørte av koronasituasjonen. I disse dager skulle mange tusen ha hatt kjøretimer og oppkjøring. Nå er alt satt på vent.

Marte Hagen er en av mange som har fått førerkortet satt på vent.
Foto: privat.

Lite informasjon

Marte Hagen er en av mange som sitter og venter på å kunne fortsette veien til førerkortet. Når dette vil kunne skje vil kun tiden vise. Hun forteller til Sørnett at hun kunne ønske de hadde fått mer info om hvem de prioriterer når de åpner, samt en formening om når de kan fortsette veien mot førerkortet.

-Vi har ikke fått noe informasjon om hva som skjer fremover, uten om at alt er utsatt på ubestemt tidspunkt, sier Hagen.

Gunnar Rydberg i Statens vegvesen Innlandet sier de for øyeblikket prøver å planlegge prøver videre fremover.

-Så langt har vi åpnet for motorsykkel og tunge prøver. Fra førstkommende onsdag er vi i gang med B- prøver, sier han.

15.000 rammet

Det er veldig mange som har fått kansellert prøvene sine. Samtidig er det sånn at veldig mange ikke er klare til prøver på grunn av at opplæringen har stoppet opp. Når etterslepet er hentet inn der, regner vi med at vi vil ha stor pågang forteller Rydberg.

-På vårt område er jeg litt usikker på hvor mane berørte det er snakk om, men på landsbasis er det rundt 15.000, sier Rydberg.

De rammede prioriteres

Statens Vegvesen prioriterer først de som har fått kansellert sin prøve. Det blir gjort i samarbeid med trafikkskolene.

-Trafikkskolene er de som nå vil kunne melde opp sine elever og de har da fått beskjed om å prioritere og melde opp de som har fått kansellert sin prøve, sier Rydberg.

Lettere å øvelseskjøre

Mindre trafikk på veien er nok en stor glede for mange som er på veien mot førerkortet, likevel har det også sine ulemper. Hagen er blant de som kunne ønske også trafikken var som normal.

-Det er lettere å øvelseskjøre, men samtidig så skulle jeg ønske at vi fikk øvd oss med normal trafikk, sier hun.