Marthe (16) og pappa lager youtubekanal om fisking

Sørlandsbyen Arendal byr på fine skjærgårder og flotte fiskeopplevelser. Det viser Tom Erik (44) og datteren Marthe (16) fram på youtubekanalen sin.

De kaller seg for “Sørlandsfiskerne” på Youtube, og det er faren og datteren fra Arendal som har startet den. Med seg har de Tom-Erik sin venn Ole-Tom Bjønnum (44).

Marthe Tønnesen Abusdal (16) og Tom-Erik Tønnesen Abusdal (44) viser vakre fiskeomgivelser i Arendal på youtube kanalen sin. Foto: privat.

 

Her er de på båten de kjøpe sammen med Ole-Tom (44) for tre år siden. Foto: privat.

Tom-Erik har drevet med hobbyfiske hele livet, og da datteren Marthe ble like interessert, bestemte de seg for å kjøpe en liten fiskebåt sammen med kompisen, Ole-Tom.

– Vi har drevet med teiner i en del år nå. Hummer, krabbe og kreps. For et par år siden fikk vi kjøpt oss en liten sjark, som vår venn ville være med på, sier Tom-Erik.

Snakket om å filme en fisketur

– Det startet nok med at vi bare snakket om å filme en fisketur en gang, før vi gjorde alvor ut av det og startet en YouTube kanal og en Facebook side, forteller Tom-Erik.

De sier at responsen har vært enorm og at folk er veldig positive og engasjerte. Dette har resultert i at de mer enn gjerne vil fortsette med dette.

– Vi har som mål å glede andre!

En stor grunn til at de valgte å begynne å dokumentere fisketurene er for å vise fram deres hobby, og kanskje også lære bort sine erfaringer. Men aller mest fordi de syns det er veldig gøy at folk får glede av å se og lære av dem. Framover har de lyst til å teste og anbefale nytt utstyr.

– Vi ønsker å få mange følgere og “seere”, slik at vi kan øke interessen for den flotte skjærgården og Sørlandet generelt som er et veldig fint sted å være, sier Marthe.

Foreløpig har Youtubekanalen 88 abonnementer og den mest sette videoen er sett ca. 1500 ganger.