Russepresident: – Det har ikke gått smertefritt

Årets russefeiring startet senere enn den vanligvis gjør. Russen i Grimstad har hatt det gøy, men er ikke ferdige med å feire avslutningen av ti år med skole.

Årets russepresident er fornøyd

Årets russepresident ved Dahlske videregående skole i Grimstad. Foto: Håvard Storsæter.

Det er god stemning rundt årets russ til tross for alle regler de må følge. Årets russepresident ved Dahlske videregående skole i Grimstad, Rasmus Brennemo (18), synes ikke russetiden har gått akkurat som de ønsket.

– Det har ikke gått helt smertefritt for oss. Det har vært vanskelig å følge alle retningslinjene fra regjeringen. Likevel har vi hatt det gøy, gjort vårt beste på å oppføre oss, og vi har fått en del skryt, forteller Brennemo.

Brennemo og russestyret har sammen oppfordret russen på Dahlske til å oppføre seg, følge reglene og være tålmodige. Som russepresident sier han at suksessen kommer fra å la alle være med på bestemme.

– De har vært flinke, men det har ikke alltid gått. Vi har hatt god kommunikasjon med politiet. De har bedt oss om å skru ned musikk noen ganger og flytte litt på oss. Ingen har blitt bøtelagt eller havnet på glattcelle, så det er jo en bra ting, ler Brennemo. – Jeg har valgt å la alle være med på å bestemme litt i disse tider, så det blir mer demokratisk for russen på Dahlske. Det har hjulpet oss som en gruppe med å kunne følge med på hverandre, følge regler og la alle komme til orde.

Årets president-tale på 17. mai på torget i Grimstad ble live-streamet. Brennemo forteller at det var ganske rart å tale til en live-stream, men synes selv om at alt gikk greit. Det var litt mye snakk om korona.

Enige om annerledes russetid

F.v. Khatera Naseri (19), Jenny Langeland (18) og Ingrid Johannessen (19). Foto: Håvard Storsæter.

– Det har vært gøy, vi har kost oss og det har gått ganske bra, forteller Jenny Langeland.

På 17. mai har de spist frokost sammen, spilt volleyball og sett på årets 17. mai-tog som var på sjøen. Alle tre jentene er enige om at dette har vært en litt spesiell tid og at russetiden også er annerledes.

– Det har vært rart til nå. Vi fikk ikke vrenge russedressen på skolen som alle andre gjør når russetiden starter. Så vi starta etter den normale starten som er rundt midten av april. Alle hadde på seg buksene rundt 9. mai, så for å ikke gjøre vår russetid kortere skal vi ikke ta de av helt enda, smiler Langeland.

Tilbake på skolen

Når skolen åpnet igjen, åpnet Dahlske dørene fredag 15. mai. Da var jentene på skolen og hadde vanlig timeplan. I tillegg var det informasjon om smittevernregler til alle elever ved skolen. Det var greit å komme tilbake på skolen igjen mener de. Likevel er ikke det så mye skole. – Vi skal bare på skolen en dag denne uka, så er det fri og Kristi himmelfartsdag på torsdag, forteller Langeland.

Nå skal russen feire videre til de er ferdige rundt 13. juni. Dato er enda ikke fastsatt, og russestyret skal stemme over det denne uka.