Risikerer å miste stipendet

  Flere privatist- studenter risikerer å miste stipendet som følge av mangelfull informasjon fra skolene. «Mange er nok fortsatte uvitende om situasjonen de står i», sier privatist student Ingvild Lønnum.

  Ingvild Lønnum har i år tatt opp igjen fag ved Sonans i Oslo. Etter at koronasituasjonen brøt ut fikk hun på lik linje med resten av studentene ved Sonans en melding fra privatistkontoret. De fikk tilbud om å få tilbakebetalt penger for enkelt- fag, dersom de av ulike grunner valgte å ikke ta eksamen. Lønnum takket ja til tilbudet og ble meldt av flere eksamener. Det hun ikke viste var at dersom hun benyttet seg av denne muligheten, ville hun miste stipendet.

  Det var ikke før hun hadde en samtale med moren sin at hun at hun begynte å tenke på hvorvidt man mistet stipendet eller ikke.

  Ingvild Lønnum tar i år opp fag ved Sonans i Oslo. Hun risikerte å miste stipendet.
  Foto: privat.

  -Jeg tenkte ikke på at det var noen konsekvenser ved å melde seg av, annet enn at man ikke fikk gå opp til eksamen. Noe jeg syntes var greit, ettersom jeg ikke trenger å ta opp igjen fag allikevel for å studere det jeg vil til høsten, sier hun.

  Lånekassen er kjent med saken

  Senior kommunikasjonsrådgiver hos Lånekassen, Hanne Bjertnes sier de er kjent med saken og har mottatt henvendelser angående dette. Hun forteller at reglene for omgjøring av lån til stipend for studenter er at de må bo borte, bestå utdanningen og ha inntekt, formue og trygd under de fastsatte beløpsgrensene.

  Ingvild Lønnum kontaktet senere ledelsen på Sonans for mer informasjon. Sonans bekreftet at hun kom til å miste stipendet ved å melde seg eksamen.

  Sørnett har ikke lykkes med å få svar i fra Sonans. De henviste til privatistkontoret og privatistkontoret henviser tilbake til Sonans.

  Mangelfull informasjon

  Lønnum synes det er rart de ikke fikk mer informasjon om dette. Hun legger til at det sikkert er flere enn henne selv som er uvitende om situasjonen, med mindre noen har tipset dem.

  Lønnum forteller om studenter ved andre privatskoler som har havnet i samme situasjon. Disse var heller ikke klar over konsekvensen ved å melde seg av eksamen, før hun selv informerte de.

  -Jeg syntes det er for dårlig informasjon. Jeg tviler på at vi er de eneste som ikke tenkte noe mer over saken i første omgang, sier hun.

  I etterkant har hun vært i kontakt med Sonans og fått meldt seg opp igjen til å ta de eksamenene hun trengte for å beholde stipendet.