Husk både mor og kjæreste til søndag

Til helgen er det mange grunner til å feire. I år faller nemlig Valentinsdagen, morsdag og fastelavn på samme dag!

 

 

 

 

 

 

 

 

Søndag 14. februar blir en spesiell dag for mange. I år faller nemlig Valentinsdag og morsdag på en og samme dag. Vi har tatt turen til Sørlandssenteret for å høre hva slags forventninger de ansatte på Mester Grønn har, og hva slags forventninger folk på gaten har til den kommende helgen.

Hilde Brattli Uldal, tror salget av blomster når nye høyder i år.

– I år tror jeg salget blir mer samlet. Folk er på utkikk etter buketter til både mødre og kjærester. Mange er også innom for å plukke med seg en bukett til svigermor, sier Hilde Brattli Uldal som jobber på Mester Grønn.

Stort sett er det oftest guttene som er inne for å litt hjelp med å plukke ut riktige blomster, men røde roser er den klare favoritten.

– Det at både Valentine og morsdag er på en og samme dag i år tror jeg kommer til å løfte salget i butikken. Det kommer nok også til å bli en del mer utkjøringer, med tanke på koronasituasjonen vi opplever nå, smiler Hilde.

Og det er ikke bare gutter som er ute i kjærlighetens ærend dagene før Valentine. De siste årene har det nemlig vært en økning av jenter som handler blomster til sine utkårede. En fin bukett med blomster, sjokolade og noe annet godt, og Valentinsdagen blir en suksess!

På Mester Grønn har de fått inn hjerteformede sjokolader og annet type godteri som egner seg godt for dagen. Da slipper du å reise innom utallige butikker for å sette prikken over i-en på gaven til din bedre halvdel!

Ulike planer

Thomas Egenes, som jobber på Session hadde ingen spesielle planer.

– I år kjøper jeg ingen blomster til kjæresten. Valentine blir så opplagt at det for meg føles ut som den dagen det betyr minst å gi blomster. Det er nesten bedre å planlegge noe sammen, kanskje gå ut å spise, sier Thomas Egenes.

Han og kjæresten har vært sammen i 3 år og skal heller finne noe annet koselig å gjøre sammen.

– Hvis jeg kommer hjem med blomster på en annen dag enn på akkurat Valentine, blir det jo en større overraskelse, og kjæresten blir kanskje litt ekstra glad, sier han.

Kristina Haugen (25), jobber på Carlings og har vært sammen med kjæresten sin i ca. 1 år.

Kristina Haugen (25) har vært sammen med kjæresten sin i cirka ett år. I år blir det første gang hun feirer sammen med kjæresten.

– Jeg har ingen spesielle forventninger til Valentinsdagen. Kjæresten min er ikke så begeistret for dagen, så blir neppe noen blomster, smiler hun.
Ved spørsmål om hun har planer om å kjøpe blomster til kjæresten er svaret også et nei.

– De hadde han ikke greid å ta vare på likevel, så det ser jeg nesten ikke vitsen i, ler hun.
Kjæresten har lovet å lage middag, men at det blir noen annen form for overraskelse ser hun ikke før seg.

Ann-Malen Haugstvedt (32) som jobber på Lexington har store planer for kommende helg.
– Ikke bare er det morsdag, valentinsdag og fastelavn, men sønnen min har også bursdag på denne dagen! Det er ingen spesielle forventninger til å få blomster, men de tidligere årene har det pleid å komme en bukett og sjokolade, forteller hun.

Hun og mannen har vært sammen siden 2009 og de har tre barn sammen. Hun har allerede fått en gave for kommende morsdag, og hun har planer om en gave til mannen sin. Men hva det er, forblir hemmelig, smiler hun.