Strengere innreisetiltak

Regjeringen opprettholder like strenge tiltak og strammer inn tiltak for reising og karantenehotell frem til 28. februar. Kun personale som defineres som næringskritiske vil kunne komme inn i landet.

Nå må man gjennom en søknadsbasert ordning for å kunne reise inn i landet, og alle steder for privat karantene forhåndsgodkjennes for å unngå smitte. Så langt er de fleste innreisende helsearbeidere som pendler fra Sverige og Finland. På andreplass ligger nordmenn. Regjeringen vil minimalisere innreise i håp om å forsinke spredningen av de muterte versjonene av koronaviruset.

Regjeringen ønsker å opprettholde strenge tiltak, og vil heller lette på tiltakene senere om smitten minker. Målet er å minke på restriksjoner blant barn og unge så fort de kan, og Folhelseinstituttet anbefaler folk å holde seg hjemme i vinterferien.

Hundre til hundre og femti dager

Foto: Borgos Foto AS

«Folk er urolige fordi vi ikke kan gi eksakte svar på hvordan det skal gå» sier helsedirektør Bjørn Guldvog, som håper situasjonen endrer seg slik at sport, kultur, arrangementer og samlinger i egne hjem kan bli en del av hverdagen igjen om 100 til 150 dager. Både han og Høie har forståelse for at folk er slitne nå, men peker på at strenge tiltak nå gjør at man på sikt kan åpne opp mer.