Slik blir ferien på sørlandet

  Det ligger i kortene at norske turister må nok en gang feriere i Norge. Dette er til Kristiansands store begeistring - Vi tror det blir et bra år for reiselivsbransjen i Kristiansand og resten av landet, forteller Erik Engenes fra Visit Sørlandet.

  Nok en gang påvirker korona sommerplanene til nordmenn som ønsker å dra på ferie. Det tyder på at det blir norgesferie i år også. Kristiansand forbereder seg på like mange turister som i fjor, men i år ønsker dem å tilby mer.

  Erik Engenes er nettsideansvarlig for visitsorlandet.com. Foto: Victoria Nevland

  – Aktørene i Kristiansand er allerede godt i gang med å planlegge arrangementer for flere ulike utfall, nevner Engenes fra Visit Sørlandet.

  Det planlegges flere arrangementer i henhold til tiltakene som blir fastsatt i sommer. Planer som blir laget baseres rundt maks antall gjester. Det kan være alt i fra 100 billetter solgt opp til 500 billetter. Her satses det på flere ulike scenarioer.

  I Bendiksbukta på Odderøya blir det satt opp en fast scene der det er planer om å ha opptil 40 ulike arrangementer på halvannen måned. Her spiller artister som Eva Weel Skram, Bjørn Eidvåg og deLillos. Festivaler som Måkeskrik blir også arrangert her. Det er lagt opp til svært bredt utvalg av musikk og kultur på disse konsertene.

  Ny festival i 2021

  Det er planlagt en ny festival som heter Halvøya Electronikafestival. Denne konserten sikter mot yngre voksne. Her vil det spilles musikk fra erfarne DJ som for eksempel DJ friendly. Musikken vil være basert rundt EDM.

  Håp om tirsdagskonserter i sommer

  Asbjørn Dovland Arrangør og daglig leder på Dolly Dimples på fiskebrygga. Foto: Privat

  På fiskebrygga har det vært konserter hver tirsdag siden 2013. I 2020 måtte den anerkjente tirsdagskonserten kapitulere for koronatiltakene som ikke tillot så store arrangementer. Asbjørn Dovland har håp om at den første konserten kommer i slutten av juni.

  – Vi må forholde oss til det regjeringen sier, men hvis det skulle åpne for konserter så er vi klare. I slutten av Juni er vi forberedt til å starte opp igjen, men det er ikke opp til oss, sier Dovland.

   

  Gode muligheter til å oppleve skjærgården 

  I år arangerer Fullriggeren Sørlandet charter til Bragdøya. Dette er første gang Fullriggeren tilbyr noe slikt. Skipet ble bygget i 1927 og har mye historie bak seg. Det arrangeres muligheter som skjellaften og konserter med artister som Janove, Alejandro Fuentes og Ingebjørg Bratland.

  – Fullriggeren Sørlandet er et skoleskip som pleier å reise verden rundt, men på grunn av korona får dem ikke mulighet til dette her. Dermed blir det for første gang mulighet til å bli med på charter ut til Bragdøya. Her er det mulighet for fiske, piknikk og strand opplevelse, forteller Engenes.

  Her får du oppleve Bragdøya på Fullriggeren Sørlandet. Foto: Adam Read, Visit Sørlandet

  Forventer flere gjester på hotellene

  I år kan det ikke utelukkes at det blir en ny norgesferie. Kristiansand som er et ferieparadis må gjøre seg klare for en ny sommer med mye turister. I 2020 hadde et av hotellene i Kristiansand sentrum et belegg på ca 90% i Juli, og det samme forventes samme måneden i år.

  – Det ligger bra an med bookinger og vi forventer et belegg på litt over 20.000 gjester, forteller et av hotellene til Sørnett.

  I hotellbransjen har det blitt ekstremt viktig for hotellene å opprettholde smittevernet. Det har ført til at hotellene må legge opp til at det skal bli trygt for gjester og ansatte å oppholde seg på hotellene.

  – Vi har svært mye fokus på smittevern i likhet med sommeren 2020. det er mye spritstasjoner og oppfordringer om å holde avstand.

  Hotellene har et ansvar om å dele opp gjestene i grupper når det skal være frokost, for å opprettholde avstanden mellom gjestene.

  – Vi deler opp frokosten i forskjellige tider og har forskjellige avdelinger slik at gjestene blir spredt over flere tidspunkt og i forskjellige områder. Vi har en svært utvidet frokostbuffet og mye skilting for å opprettholde smittevern tiltakene som er satt.

  Viderfører koronavakter fra fjoråret

  I 2020 bestemte kvadraturforeningen som representerer alle butikkene og restaurantene i kvadraturen i Kristiansand sentrum at det skulle inføres koronavakter. Det ble brukt studenter og yngre personer til å gjennomføre denne jobben. Her ble det satt opp håndsprit stasjoner med små mellomrom i en av de travleste gatene, Markensgate i sentrum. Dette er noe dem har tenkt å gjennomføre i år også.

  Her kan du se en video av hvor de nye arrangementet holder til: