Rekrutteringen har vært en utfordring for Oddernes Skolemusikkorps

- Det er mye vanskeligere nå for vi får ikke vist oss frem, vi får ikke spilt rekrutteringskonsert eller kommet på skolene, forteller dirigent Tini Thomsen.

Oddernes skolemusikkorps er i full gang med øving til 17.mai. Foto: Andrea Natashah Skimmeland

En stor del av rekrutteringen innebærer at korpsene får vist seg frem ved å spille litt for folk, vise de forskjellige instrumentene de har, og forteller hva de gjør og hvordan det er å gå i korps.

Styremedlem, Erik Arntsen. Foto: Andrea Natashah Skimmeland

Styremedlemmet i korpset, Erik Arntsen forteller at vanligvis så reiser styret og noen av de eldste i korpset ut til skolene, og viser seg og instrumenter de har med. Han forteller videre at det er utfordringer med å rekruttere siden koronaen kom, og at det er blitt litt færre rekrutter enn tidligere år siden de ikke har den samme muligheten til å få vist seg frem.

Rekruttert på andre måter

Tirsdag 27. april hadde korpset oppstart til rekruttering og Dirigenten for Oddernes skolemusikkorps, Tini Thomsen forklarer at det er mye vanskeligere å rekruttere nye aspiranter nå. Dette er fordi de ikke får spilt rekrutteringskonsert, de får ikke kommet på skolene eller vist seg frem så de har ikke lik mulighet til å nå like mange korps interesserte.

Musikalsk leder og dirigent for hovedkorpset, Tini Thomsen. Foto: Andrea Natashah Skimmeland

 

«- Vi er veldig spent i forhold til at vi har prøvd å spre beskjeder og informasjon på sosiale medier, og med venners venner… så vi får se hvor mange som dukker opp.»

Korpset har flyttet noen av marsjøvelsene ut i de områdene de rekrutterer fra, så Thomsen er håpefull på at det kan være til hjelp med rekruttering inn mot 17.mai.

«- Vi bruker jo sosiale medier som Facebook også bruker vi hjemmesidene, vi rekrutterer fra fire forskjellig skoler og vi har god dialog med de fleste skolene der vi sender inn spørsmål om vi kan legge ut såkalt flyere, og litt informasjon om oss. Det er sånn vi har måttet gjort det nå på grunn av koronaen, sier styremedlemmet Erik Arntsen.

17.mai er en show-off

Vi er alle vant med å se korpset på 17.mai og kan fort forbinde det med den store dagen, men korps betyr så mye mer for de som spiller der. De deltar på konkurranser, spiller på stevner og konserter igjennom året. «- 17.mai blir en show-off, det blir en dag vi kan vise oss frem for allmennheten, når vi har konsert er det korps interesserte mennesker som er på konsert, men når vi er ute på 17.mai så er det alle som får se oss, sier Thomsen. Videre forteller hun at det er dystert i gatene når det ikke er noe korps, så hun håper de skal få lov å gjøre litt på 17.mai i år også.

Liv i skolegården under korpsøving. Foto: Andrea Natashah Skimmeland

«- Planen for 17.mai er at vi skal ut å vise oss litt frem, uten at vi da får signalisere hvor vi kommer hen, så det blir en pop-up som i fjor.»

Instruktør, Ida Harebak. Foto: Andrea Natashah Skimmeland

Instruktør Ida Harebak startet i Oddernes skolemusikkorps i januar og trives veldig godt som instruktør der. «- Jeg har allerede hørt at 17.mai blir ganske likt som i fjor, men håper at korpset fortsatt kan få gå rundt å spille og spre glede» forteller hun.

Korpsøvelse og smittevernregler

Når det er øvelse inne har de en meter mellom stolene og øver i grupper de er blitt delt inn i. Når de marsjerer ute er de oppstilt i en firkant der det er en meter mellom hverandre. «- Vi prøver å overholde det så godt det går, men de er jo barn så det går litt her og der, sier Tini Thomsen.

17. mai forventninger på topp!