Vigør-spilleren om breddefotballen: – Mange har sluttet

Breddefotballspillere har ikke spilt kamper siden slutten av 2019. Fredrik Karlsen i Vigør sier det har ført til at mange har sluttet.

Det er lenge siden Fredrik Karlsen (i brunt) har fått trøkke til i dueller. Foto: Privat.

50 000 breddefotballspillere har ikke spilt en seriekamp siden slutten av 2019. I tur og orden har ølkraner, restauranter og kinoer åpnet opp, men 50 000 fotballspillere har ikke spilt en seriekamp siden slutten av 2019. Forrige uke intervjuet Sørnett Vindbjart-trener Steinar Skeie om situasjonen i breddefotballen.

https://sornett.no/arkiv/220583

Nå har Sørnett tatt en prat med Vigør-spiller Fredrik Karlsen om hvordan det har vært å stå i denne tøffe situasjonen som fotballspiller. Karlsen studerer til å bli lærer på UiA, og ved siden av har han i en årrekke spilt for de brunkledde på Hellemyr.

– Det er tungt å se at breddefotballen står på stedet hvil. Det er vanskelig å forstå hvorfor man ikke får drive med sin idrett bare for at man er over 20 år, spesielt siden verken Regjeringen eller FHI gir et godt nok svar på det, sier han og legger til:

– Åpenhet og kommunikasjon kunne nok gjort ting bedre i denne saken. Og så er det ekstra tungt å se at våre venner i Danmark får spille fotball uten problemer.

Mange har sluttet

Det er ingen tvil om at idrett er sunt for den fysiske og mentale helsen til befolkningen. Fotball handler mye om kamper og trening, glede og samhold, men nå som det har gått halvannet år uten at det har blitt spilt kamper, fryktes det for at mange faller ifra.

– På treningene er vi vesentlig færre enn hva vi var før pandemien kom. Det er mange som har sluttet å spille fotball, og for min del er motivasjonen synkende nå, sier Karlsen.

-Hvorfor det?

– Vi trener, men hva trener vi egentlig imot? Profesjonelle fotballspillere får lønn for å trene daglig – det er jobben deres. Lønnen til en breddefotballspiller er kampene, som vi ikke har fått siden pandemien slo til. Vi holder på med dette for at det gir oss en indre glede, ett avbrekk fra hverdagen. Det er veldig tungt, fastslår han.

Daglig leder i Vigør, Geir Erik Torvund, støtter Fredrik Karlsens betraktninger.

– På seniornivå er det ikke engang lov til å trene med kontakt. Det er kjipt når en stor gruppe mennesker blir stengt ned i så lang tid. Det er mange som savner å spille kamper, mens mange har funnet seg andre ting å gjøre, forteller Torvund.

Monotone treninger

Kjetil Sørensen er trener for Randesund, som er Sørlandets største idrettslag. Det er ikke til å stikke under stol at det også er veldig utfordrende å være trener under pandemien.

– Det sier seg selv at det er tungt og kjedelig. Det blir veldig monotone treninger, og etter ett år uten kamper, så begynner man å gå litt tom for ideer, erkjenner Sørensen.

Avslutningsvis har Vigør-spiller Karlsen ett stort ønske:

– Viktigheten av å komme i gang med kamper kan ikke understrekes nok. Vi er klare for å ta smittevernsregler på alvor, men da må vi en sjanse til å bevise at vi klarer det, sier han.