Ny Skandinavisk turnering – Kristiansand Gladiators blant de beste

Amerikansk fotball er en stor idrett i USA, men her i Norge er den ikke like mye utbredt og omtalt. Kristiansand Gladiators er blant skandinavias beste lag, men er ikke i nærheten av samme interesse som for eksempel Start og Vipers. Nå jobbes det med å få frem sporten og laget.

Klokken er 19:00 på Karuss fotballbane. Gladiators gjør seg klare for tirsdagens to timer lange økt. Jeg og styreleder Gjøran Thomassen står og observerer laget som har spillere fra alderen 17 til 42 år. Jeg blir forklart ulike regler, og hvordan denne idretten funker. Dette er noe han og resten av klubben jobber mye med, og vise Kristiansand, og Norge, at de finnes, og at det er en fartsfylt og morsom idrett.

Styreleder Gjøran Thomassen er storfornøyd med laget.
Foto: Marius Thornes

– Stallen vår er veldig solid. Vi har et skikkelig dyktig trenerteam, og mange gode spillere. De holder et enormt høyt nivå. Vi jobber også hver dag med å bli bedre på sosiale medier, og fremme oss og idretten. Det jobbes godt med markedsføring, og bedre skal vi bli, sier Thomassen.

I denne nye Skandinaviske turneringen, er det totalt åtte lag med. Det er de tre beste lagene fra Norge, de tre beste fra Sverige, og de to beste fra Danmark, som skal møte hverandre. Det er satt opp to grupper, med fire lag i hver. Kristiansand Gladiators er i gruppe med Örebro Black Knights fra Sverige, og de to danske lagene AaB 89ers og Søllerød Gold Diggers. Thomassen ser på dette som en utrolig kjekk utfordring.

– Det er første gang vi skal ut å spille på internasjonalt nivå. Det blir vår ilddåp. For oss handler det om å være konkurransedyktige i hver kamp, og bite godt fra oss. Vi har selvfølgelig lyst å vinne hver kamp, men lagene vi møter er utrolig gode. Så lenge vi henger med i alle kampene er vi fornøyde. 

14 mai spilles den første kampen, borte mot Aalborg i Danmark. Nicolay Knutsen som er en av fire trenere, og har ansvar for det defensive. Han har blant annet erfaring fra Sveits, og har sin mening på hvorfor amerikansk fotball ikke er så stort i Kristiansand, og Norge. –

Nicolay Knutsen er en av fire trenere for Kristiansand Gladiators.
Foto: Marius Thornes

– Amerikansk fotball er dyrt. Det handler mye om det økonomiske. Det koster mye penger å få inn nok trenere, utstyr osv. I Norge er det mangel på trenere. Vi har drevet mye med dugnad, og det er mye av grunnen til at vi er der vi er nå. I tillegg sendes det ikke mye kamper på norsk tv, men vi ser at interessen for eksempel super bowl, øker hvert år. 

Kristiansand Gladiators har et godt og rutinert trener team. Knutsen gleder seg til utfordringene som venter i den nye cupen, og sikter høyt. 

– Jeg vil påstå at vi har det beste trenerteamet i hele Norge. Vi går selvfølgelig  for å vinne hver kamp. Lagene vi møter er gode, men vi er godt rustet for utfordringen.