Ny rekord for norske hotellbesøk

Det ble satt ny rekord dette året for antall hotellbesøkende i løpet av en mars-måned i Norge. - Det er nå i det siste det har tatt seg veldig opp, forteller hotellsjef Ina Rismyhr.

Ina Rismyhr forteller om en god start på året for Thon Partner Hotel Norge. Foto: Oscar Fjeldbraaten

Etter to år med restriksjoner i Norge, økte tallet på norske og utenlandske overnattinger til samme nivå som før pandemien. Ny statistikk fra slutten av april viser at hele 1,8 millioner norske sov over på hoteller rundt om i Norge i løpet av mars måned.

Tallet på hotellovernattinger er det høyeste tallet som SSB har målt for norske overnattinger i mars måned, sier rådgiver Kristin Aasestad i SSB.

Statistikk over hotellbesøk i mars 2022. (Illustrert av SSB)

Også i Kristiansand merkes den store forskjellen: Den nye statistikken viste at Agder gikk fra å ha 24 000 i fjor til å ha 55 000 i løpet av mars-måneden i år.

Behov for å treffes igjen
Ina Rismyhr er hotellsjef ved Thon Partner Hotel Norge i Kristiansand. Hun forteller at hotellet ikke gjorde det fullt så bra de første månedene av året, ettersom det fortsatt da var preg av korona-viruset. Men hun sier at det er nå i det siste at hotellbesøkene har tatt seg veldig opp.

Jeg tror folk har veldig behov for å treffes igjen, forteller Rismyhr.

Åpnet i starten av pandemien
Hotellsjefen forteller om en røff start for et par år siden, ettersom hotellet åpnet nytt og totalrenovert i 2020. – Vi har egentlig ikke hatt noe ordentlig driftsår enda, forteller hun. Når det er sagt, sier hun til at hotellet nærmer seg det nivået hotellet bør være på, og at det ofte er fullbooket.

Mange gjester fra Nederland
Hotellsjefen opplyser om at det er mange som tar turen til hotellet både fra rundt om i Norge og utlandet. – Det er veldig mye forretningsrelaterte besøk i ukedagene, og så mer ferie og fritid i helgene, sier Rismyhr. Hun legger også til at de får mange gjester fra de nye cruise-ferjene som kjører mellom Kristiansand og Nederland.

Men Thon Partner Hotel Norge er ikke de eneste som setter pris på nederlendene, det gjør nemlig også det vesentlig mindre hotellet Sjøgløtt, som også holder til i Kristiansand.

Sjøgløtt er et av de mindre hotellene i Kristiansand. Foto: Oscar Fjeldbraaten

Det er en veldig, veldig positiv ting at den ferja har kommet, forteller Stian Bardoff.

Han er hotellsjef for Sjøgløtt, men forteller at han fyller flere roller på hotellet, som for eksempel å ha sparklet et av rommene.

                                           

 

Måtte ta i bruk langtidsleie
Sjøgløtt fikk virkelig kjenne på de økonomiske tapene fra pandemien. Bardoff forteller om at hotellet måtte ty til langtidsleie av to rom i den siste vintertiden for å tjene inn til strøm, kloakk og lønn.

Vi fikk tjent inn til at vi akkurat dekka kostnadene til det hotellet trengte, forteller hotellsjefen.

 

Stian Bardoff ser frem mot nye og bedre tider for Sjøgløtt. Foto: Oscar Fjeldbraaten

Store planer for fremtiden
Til tross for tunge tider fra korona-tiden ser Bardoff frem mot flere lyspunkter for Sjøgløtt. Blant annet opplyser han om at hotellet snart skal søke om skjenkebevilling og at det kommer en ny ansatt som skal hjelpe til med arbeidsoppgavene. Dette vil hjelpe Bardoff med å rette mer fokus mot å reklamere, og senere planlegge diverse arrangementer til hotellet.

 

 

– Det er det som er gøy med denne plassen her: At vi har mulighet for å skape noe helt eget, legger Sjøgløtt-hotellsjefen til avslutningsvis.