Oskar (20) imponerer i sesongstarten

Svenske Oskar Fallenius er på lån i IK Start denne sesongen. To mål og tre assist på de fem første kampene er fasit for den unge angrepsspilleren så langt.

 

Drikkepause for Oskar Fallenius. (foto: Patrick Toth)

Nok en sesong må IK Start kjempe om opprykk til Eliteserien i Norge. Flere spillere er hentet inn før sesongstart og Oskar (20) er en av de som skal bidra til målpoeng for sørlandslaget.

Oskar Fallenius har tidligere spillt i klubber som Brommapojkarna i Sverige og Brøndby IL i Danmark. I den sistnevnte klubben fikk ikke unggutten mye tillit. Men han fikk muligheten til å være med i troppen i en Champions League kamp for danskene.

– Uansett om man ikke spiller var det veldig surrealistisk, spesielt når man tenker på det i ettertid, sier Fallenius om hvordan det faktisk føltes å oppleve et slikt øyeblikk.

På tidspunktet var Oskar bare 19 år gammel, og for en såpass ung spiller er det utrolig stas å bare kunne oppleve en Champions League kamp, som han sier selv også.

Dette er først gang Oskar spiller fotball i Norge og på Sørlandet. Nye lagkamerater og nytt støtteapparat kan være vanskelig å få god kontakt med på kort tid.

– Hvordan har laget og støtteapparatet rundt laget tatt deg imot?

– Veldig varm velkomst, jeg kjenner meg velkommen og passer bra inn i troppen både utenfor og på banen, sier Oskar.

Svensken spiller i en offensiv kantposisjon hvor han skal tilføre laget både assister og scoringer for sørlendingene. Trener Sindre Tjelmeland trekker spesielt frem Oskars egenskaper til å kontrollere ballen i trange rom.

Sindre Tjelmeland lovpriser Oskar Fallenius (foto: Patrick Toth)

– Hvordan synes du Sindre er som trener så langt? 

– Skikkelig, svarer han. – Bra for en sånn som meg, som er ung og sulten på å utvikles og å bli bedre. Jeg tror det er en bra trener for Start og bra trener for meg og min utvikling, svarer Oskar.

Målsetningen til IK Start denne sesongen er opprykk. Dette er nå den andre sesongen på rad de spiller i Obos-ligaen (1. divisjon) og nå ønsker de lokale supporterne at Start skal ha noe å gjøre på øverste nivå i Norge.

Oskar sine ambisjoner denne sesongen er å utvikle seg så mye som mulig og forhåpentligvis mye poeng til laget.