Workation: Flere jobber til studenter

Kristiansand er en by som for studenter ikke er lett å få jobb i. Mange sliter med økonomien som følge av dette. Nå ønsker studentrådet at Kristiansand Kommune hjelper til for å øke studenttrivselen.

Workation er et sommerjobbprosjekt, som skal sette studentene i kontakt med næringslivet. Flere aktører har gått sammen om å tilby studentene hele 130 relevante sommerjobber. Det legges opp et sosialt tilbud for studentene – ettersom de ofte ikke har så mye nettverk i byen. Dette skriver studentrådet.

Foto: Isak Sanz

Kristiansand kommune sliter med at studentene drar fra byen etter endt studieløp, og at kristiansanderesom har studert utenbys aldri kommer tilbake. I tillegg er byen «kjent» for å være vanskelig å få seg jobb i, at mange jobber aldri lyses ut, og at man er avhengig av nettverk for å få jobb, skriver de videre.

 

Er det vanskelig å få seg jobb?

– Ja! Det er ikke ikke lett. Heldigvis for meg så har jeg mye jobberfaring, og derfor litt kontakter, så jeg fikk meg jobb til slutt, Dette forteller Isak Sanz.

foto: Fredrik Marcel Maeckel

Sanz forteller at uten jobb er det vanskelig å ha råd til noe mer enn bare leia, og det går ut over det sosiale livet utenfor skole.

Fredrik Marcel Maeckel mener også det er vanskelig å få jobb.

– Den eneste jobb erfaringen jeg har er en liten sommerjobb og militæret. Jeg har lett etter jobb siden studie start, og leter enda. Jeg skal faktisk på intervju neste uke, så jeg håper den store jakten snart tar slutt, sier Maeckel med et smil.