Høye billettpriser ingen hindring

Det skal koste dyrt å skape minner for livet. Liverpool fans fra Sørlandet må passe seg for folk som drar nytte av fans sitt enorme ønske om å oppleve et "once in a lifetime" øyeblikk, i tillegg til dyr reisevei.

 

Billettprisene er grunn til fortvilelse. foto: Ole Christian Kobbevik

Champions League finalen skal avholdes i Paris 28.mai, og de to lagene som møtes til dyst er Liverpool og Real Madrid. En omkamp fra finalen i Kiev fra 2018. Det er mange fans som gjerne ønsker å komme seg på kampen, inkludert norske. På en stadion hvor det er plass til 81 000 mennesker, har hvert lags supportere blitt tildelt ca. 19 000 billetter hver. Dette fører til enorm etterspørsel og desperasjon fra supportere, som vil oppleve et øyeblikk de kanskje bare får muligheten til en gang i livet.

Kostbare billetter

Det er mange forskjellige måter å billetter til finalen på, men skal du gjøre det profesjonelt på norske sider må du opp i 60 tusen for de dårligste billettene, og de prisene går helt opp i seks sifre også.

Rune Andreassen leder av Kristiansand Liverbirds. foto: Ole Christian Kobbevik

– Mange jeg kjenner har søkt gjennom UEFA.com, jeg fikk ingen billett dessverre, men jeg kjenner en som fikk der, i tillegg kjenner jeg noen som har sesongbillett som da klarte å få gjennom det, forteller Rune Andreassen, leder for Liverbirds Kristiansand.

I slike situasjoner som dette, hvor det er så godt kjent at det er mange desperate supportere, så vil det være mennesker som prøver å utnytte det. Dessverre er svartebørs markedet helt enormt for denne typen begivenheter, selv om organisasjoner som UEFA i dette tilfellet, jobber ekstremt hardt mot det. UEFA er i tillegg med på å skape denne situasjonen, i den form at de bevilger så få billetter til de supporterne som virkelig vil være der, istedenfor sponsorer og kjendiser.

Det er også mange supportere som har bestemt seg for å reise ned til Paris, selv om de for øyeblikket er uten kamp billett.

Daniel Ose er en av de håpefulle som reiser til Paris. foto: Ole Christian Kobbevik

– Jeg drar ned uansett, jeg prøver å få tak i kampbilletter, men har dessverre møtt på folk som er glade i å utnytte at folk har lyst til å være på kamp og blitt svindla selv, altså hvis jeg kommer over en billett som ikke er altfor gæren, så må man ta med i betraktning at minimumssummen er på 35-40 tusen. Hvis jeg kommer over en sånn billett kan det godt være at jeg tar å fikser det for min egen del, for det hadde vært en opplevelse for livet, kunne Daniel Ose medlem av Liverbirds Kristiansand fortelle.

Ingen billig reise

Man skal ikke bare ha kamp billetter for å få muligheten til å oppleve finalen. Man må også finne en måte å komme seg dit finalen skal foregå, som ved denne anledning er Paris. Hvor mye man må ut med for reisen, kommer an på hvor mye tro man hadde, og hvor tidlig. Hvis man bestilte billetter det øyeblikket finalen ble flyttet fra St. Petersburg i Russland til Paris, som en følge av den anspente situasjonen mellom Ukraina og Russland, så ville man fått de mye billigere enn man gjør nå.

– Ifra Kristiansand er det ikke så ille, men billettprisene fra Liverpool til Paris ligger på godt over 10 tusen kroner nå, så jeg er veldig glad for at jeg fikset flybilletter og hotell. Du skal være i ganske grei stand til å få råd til å bo der i noen dager akkurat i den helgen. Så jeg er glad jeg booket rett før semifinalen, forteller Daniel Ose, medlem av Liverbirds Kristiansand.