Dramatikk ved barnevernsinstitusjon

Et av medlemmene i den mye omtalte barnevernsbanden fikk hjelp til å rømme da han skulle ut og ta seg en røyk mens en ansatt fulgte han ut.

Det var her ved St. Hansgården barnevernsinstitusjon hendelsen fant sted. FOTO: Morten Torjussen
Det var her ved St. Hansgården barnevernsinstitusjon hendelsen fant sted. FOTO: Morten Torjussen

Dramatikken startet ved St. Hansgården barnevernsinstitusjon i Kristiansand. Politiet fikk melding fra institusjonen om rømningen kl. 01.38 natt til torsdag. Gutten er i 15-16 års alderen.

– Mens de står ute og han røyker kommer det da to maskerte ungdommer løpende mot dem. I følge den ansatte viftet de med noe som liknet på en kniv, det sier operasjonsleder Per Launes ved Agder politidistrikt til Sørnett.

– Det eneste de sa i følge den ansatte var “La han gå”. De forsvant fra stedet på moped, sier operasjonslederen.

Politiet sier de ser alvorlig på det som har skjedd. Barnevernsgutten er nå etterlyst, og er godt kjent av politiet.

Vet ikke hvor gutten befinner seg

– Det vet vi ikke, men vi samarbeider med barnevernstjenesten og politiet videre, forteller enhetsleder Leon Dybesland i Agder ungdoms- og familiesenter til Sørnett.

Den ansatte får krisehjelp for å kunne håndtere det som har skjedd.

– Vi bruker vår egen bedriftshelsetjeneste både i forhold til den spesielle ansatte og personalet ellers. Det påvirker alle, sier Dybesland som beskriver hendelsen som dramatisk.

– En krevende situasjon

Barnevernsbanden har de siste månedene vært mye omtalt i media etter en rekke tyverier og ran av bensinstasjoner og busser. Ungdommene er i alderen 15 til 20 år.

– Det er klart det er en nokså krevende situasjon vi er oppi, men vi samarbeider veldig godt nå med politiet og med kommunalt- og statlig barnevern. Jeg er optimistisk i forhold til å stå på videre for å løse denne situasjonen, forteller enhetslederen.

Noen konkrete tiltak for å hindre at noe slikt skjer igjen er ikke på plass enda.

-Nå er vi midt i å bearbeide denne hendelsen som har skjedd og så skal vi sette oss ned og planlegge fremover, avslutter Dybesland.