Kristiansander klar for VM – Målet er medalje

Lørdag starter årets junior-VM langrenn. En av de som er med for å representere Norge er kristiansanderen Mathias Holbæk. Han har levert en meget god sesong så langt og er klar for å gå for medaljer i Canada.

 

Mathias Holbæk stiller klar for flere øvelser i junior-VM på ski. Foto: NRK

– Målet er å ta medalje og det tenker jeg er realistisk.

 Klare ambisjoner

Holbæk er i meget god form i forkant av årets mesterskap og har levert svært godt i de nasjonale rennene i år. Spesielt med gode resultater under norgescupen på Lillehammer tidlig i januar og på uttaksrennene før jul.

– Målet før sesongen var å bli tatt ut til junior-VM, men at jeg skulle vinne så mye som jeg har gjort hadde jeg ikke trodd. Jeg har vunnet tre av seks uttaksrenn, så det har gått over all forventing, sier den mesterskaps klare kristiansanderen.

Holbæk er tatt ut til alle øvelsene under mesterskapet.

– Det er fire som går hver øvelse for Norge så målet var å bli tatt ut til en øvelse, men nå skal jeg gå 10 kilometer fri, 20 kilometer klassisk og klassisk sprint.

– Målet er jo å ta medalje, og det tenker jeg er realistisk. Jeg har jo vunnet en del av uttaksrennene i Norge, og Norge er jo relativt gode på langrenn, sier utøveren som representerer den lokale skiklubben Vindbjart.

Nåværende trener for Holbæk, Roar Hjelmeset deler hans tro på et godt mesterskap

– Jeg tror han kan ta medalje i junior-VM. Han har holdt seg frisk i vinter og det er det beste utgangspunktet en kan ha. Han har også trent godt og gjennomført mange gode konkurranser, sier den tidligere kvinnelandslagstreneren.

Å lade opp til internasjonale mesterskap er ikke noe Holbæk har gjort så alt for mye av, likevel mener han at oppladningen har vært god.

– Jeg har jo ikke vært med på så mange internasjonale mesterskap før, men jeg lagde en plan før sesongen og har fulgt den uten sykdom og lignende så jeg føler at oppladningen har gått så bra som den kunne.

Medalje er målet for den VM klare sørlendingen. Foto: Svein Harald Holbæk

En stigende ski interesse på Sørlandet

Det er kanskje ikke langrenn de er mest kjente for på Sørlandet, men nå kan det tyde på at interessen er på vei opp.

– Jeg vil si at langrennsmiljøet i Kristiansand er ganske bra, med flere gode utøvere rundt om i Sør-Norge. Det er i hvert fall flere nå enn det var, vi har jo anlegget på Sandrip hvor det produseres kunstsnø og det er gode forhold.

Holbæk er ikke den enste lokale som skal gå for Norge dette VM-et.  Hans konkurrent og venn helt fra barndommen Thomas Mollestad skal også delta. Guttene har konkurrert og trent sammen helt siden de begynte sine skikarrierer.

Holbæk synes det er veldig kult å dra til VM med en han kjenner så godt og har konkurrert mot i så mange år. – Vi har trent og konkurrert helt siden vi var sånn åtte-ti år gamle, det er gøy at vi har gått i fra å konkurrere på de lokale rennene på Sørlandet til nå å skulle gjøre det i et VM.

Også Thomas Mollestad har en rekke gode resultater denne sesongen og skal under mesterskapet gå 10 kilometer fri teknikk.

– Jeg har mål om å gjøre et så bra renn som mulig, og hvis alt klaffer har jeg et håp om å være med å kjempe om medalje. Jeg har fått gjort en bra treningsjobb inn mot mesterskapet, og det aller meste har gått som planlagt, sier Mollestad som representerer Oddersjaa skiklubb.