Kristiansand KulturRullator slår til igjen!

- For mye dialog kan gjøre det vanskelig for beboerne å følge med, så musikk er den beste underholdningen for de, forteller ansatte Anne Haugesten.

 

Duoen spilte til full glede for eldrehjemmet onsdag ettermiddag. Foto: Joachim Egge

Onsdag formiddag fikk beboerne storfint besøk fra KulturRullator som vartet opp med flotte musikalske innslag fra ulike steder i verden.

– Slike konserter har de på Straitunet en gang i uken og det er variert musikk som blir spilt, forteller Haugesten (55).

Videre forteller Haugesten at musikken kan være en stor faktor hos de eldre for å klare å glemme alt det vonde og heller leve i nuet.

– Det kan også komme noen gamle slagere på konsertene, og da synger beboerne med. Dette er noe som gleder meg å se, utdyper hun.

Anne forklarer at det av og til hender at det dukker opp teaterforestillinger med mye musikk, men det er musikken som beboerne helst vil ha flere repriser av.

Sverre Indris Joner på fra venstre og Karl Espegard til høyre,  etter å ha fremført en heidundrende tango foran et fornøyd publikum. Foto: Joachim Egge

Denne gangen var det Sverre Indris Joner (59) og Karl Espegard (39) sin tur til å underholde de glade beboerne.

De er begge to store beundrere av tango og musikken som hører til, og det var nemlig tangomusikk de spilte med Sverre på piano og Karl på fiolin.

Dette var den store debuten til Sverre og Karl som duo, men de håper dette kan være starten på et godt samarbeid.

Både artistene og de ansatte mener det ikke er tvil om at disse konsertene er et slags lysglimt i hverdagen for beboerne.

– Det å kunne være med å lyse opp dagen til de eldre er en stor glede for oss, forteller duoen mens de gjør seg klare til å reise videre på turneen.