Saken ble først henlagt, men nå kan han bli dømt

  Fredag 27.januar ble den henlagte saken til mannen i 20-årene satt i retten. Han er tiltalt for promillekjøring og materielle skader.

  Havnet i grøfta

  I desember 2021 endte en utforkjøring i skogtur og hundejakt. Den tiltalte skal ha kjørt med promille og kjørt utfor veien. Da valgte han og en passasjer å løpe fra stedet.

  Da politiet kom til stedet ble en hundepatrulje sendt ut, og denne fikk senere tak i den tiltalte. Mannen ble senere fremstilt for blodprøve og det ble påvist 1,45 i promille, fremkommer det av rettspapirene.

  Den tiltalte mannen nektet staffskyld for å ha ført bilen, da han forklarte seg i retten fredag. I 2022 ble denne straffesaken henlagt ved et uhell, siden den tiltalte byttet navn. Dette skapte først forvirring, men ble fort endret og tiltalen ble stående, forklarte den tiltaltes forsvarer Bjørn Stormyr.

  Fant DNA-spor
  Det ble også gjort DNA-prøver av ratt og girspak, her ble en saksyndig hentet inn. Det ble kun gjort funn av DNA fra den tiltalte, forklarte sakkyndig i retten.

  Den tiltalte mener at han selv ble hentet på Lund og stiller seg uvitende til hvordan hans DNA ble funnet. Tiltalte forklarte at han prøvde bilen 2-3 uker før den aktuelle natten, men sakkyndig mente at det nesten er umulig med så store DNA-utslag fra tiltalte etter så lang tid.

  Vil ha fengsel
  Politiadvokat og aktor Henrik Bjugan Hegdahl sa under straffeutmålingen at det er ingen tvil om at den tiltalte førte bilen og at den tiltalte bør miste førerretten i 2 år og 6 måneder, samt dømmes 24 dagers ubetinget fengsel og bot på 50.000 kroner.

  Forsvarer mener bevisene i saken ikke er tilstrekkelige nok for å bevise at den tiltalte førte bilen den aktuelle natten. Han legger til at han mener aktors ønske om tap av førerretten er for strengt. Forsvarer ønsker at retten tar i betraktning at saken var henlagt, og at dette bør tas hensyn til i straffeutmålingen.