Markus Naglestad scoret to mål mot MLS-laget Atlanta

  Da laget fra nivå tre inviterte til treningskamp mot Atlanta med fersk verdensmester i troppen, da benyttet Naglestad sjansen og scoret to mål.

  Atlanta United er en enorm klubb så det var en kul opplevelse, sier Naglestad til Sørnett. 

  Foran over 7500 tilskuere kunne fansen til Chattanooga, fra delstaten Tennessee, se Naglestad herje med Atlanta-forsvaret fra Georgia.

  Med et lønnsbudsjett på over 200 millioner og den nybakte verdensmesteren Thiago Almada fra Argentina i troppen, så var Atlanta store favoritter før kampen.

  -De har så mye individuell kvalitet at de kunne straffe oss når som helst, sa Naglestad på pressekonferansen etter kampen.

  Sesongen i USA begynner, i likhet med Norge, på våren.

  Her kan du se Naglestads første mål, artikkelen fortsetter under videoen.

  Den tidligere Sandefjord-spilleren, fra Kristiansand, har spilt i Eliteserien for Sandefjord, men han er nok mest kjent for sine mange sesonger på lavere nivå i Norsk fotball. I 2015 ble han også “draftet” som universitetsspiller til New York City FC, som blant annet hadde stjernen David Villa i stallen.

  Her kan du se Naglestads andre mål, artikkelen fortsetter under videoen.

  Opplever hele USA
  Det amerikanske seriesystemet er bygd opp uten tradsisjonelle opprykk og nedrykk, slik vi kjenner det fra Europa. Gjennom jobben som spiss på Chattanooga, som endte på tredjeplass i NISA på nivå tre forrige sesong, fikk Naglestad opplevd mye.

  –Vi reiser rundt i hele USA for å spille kamper, så man får oppleve veldig mye. Vi har også veldig mye folk på kampene, med 7500 tilskuere sist kamp, så det er også stas. Trives veldig godt!, svarer 

  –Hvordan vil du sammenligne fotballen med den norske?

  –Fotballen er veldig annerledes, så litt vanskelig å bedømme. Men det er bra nivå, tilsvarende OBOS-ligaen vil jeg si, sier Naglestad.