– Vi gamle skal også på tur

Kulturrullatoren og bussen.no arrangerte denne uken en tur for de eldre, og det var mange spente og glade pensjonister som stilte opp utenfor Kongens Senter i Kristiansand.

– Jeg bor rett borti gaten her men jeg er alltid så redd for å være for sent ute! sier en av pensjonistene Solveig Enger, og ler. Hun har vært med på flere av kulturrullatorens turer før og har gledet seg svært mye til denne dagen.

– Jeg har enda ikke kjørt på E18 mot Grimstad så det skal bli spennende å se de nye veiene. Det er nok ganske mye som har forandret seg siden forrige gang jeg var der, sier hun.

Hensikten med turen var å vise de eldre den nye E18 til Grimstad, hvor den kjørte inn på gamleveien til Lillesand. Her var det duket opp for en god lunsj for alle reisende. Arrangør for kulturrullatoren, Birgit Korsvik, er veldig fornøyd med antall oppmøtte.

– Vi hadde håpet på å kanskje fylle opp en buss, men i dag har vi fem busser og 200 pensjonister, sier Korsvik.

Det var ingen tvil om at pensjonistene ville melde seg på flere slike sosiale turer, både for å treffe andre eldre og for å komme seg ut og oppleve noe annet enn det hverdagen gir dem.

– Tenk hvis dette kunne bli en årlig foretredelse. Vi er godt voksne folk, men vi skal forstatt på tur, sier en av de eldre, Yngvild Vrånes.

For mange eldre betyr det mye å få være med på slike turer. Vrånes forteller at en slik tur er en bursdag og en fest for de eldre, og det gir et stort løft i hverdagen.

– At dette er en gratistur er jo helt fantastisk. Vi får treffe andre eldre, både kjente og ukjente, og ikke minst får vi endelig sett den nye E18. forteller en av pensjonistene, Yngvild Vrånes.

Ordføreren i Lillesand, Arne Thomassen, var også på plass for å fortelle litt om den nye veien. At den er bygget på tre år var noe som overrasket mange av de eldre, og de syntes det var stas at selveste ordføreren tok seg fri fra en travel hverdag for å treffe dem.

– Lillesand kommune har hatt stor glede av veibyggingen. Vi har hatt nesten 1500 mennesker som har bodd i kommunen fra 25 nasjonaliteter for å få veianlegget ferdig, sier Thomassen.

Under kan du se video fra turen.