Hest er best

Hvis man noen gang skal bruke begrepet hestejente må det være om Jenny. Hver eneste dag er hun i stallen og steller med hestene.

– Dette er noe jeg kommer til å gjøre hele livet. Kanskje ikke like mye som nå, men jeg elsker hester og kommer alltid til å ri eller å kjøre trav, sier hun ekstatisk.

Jenta fra Grimstad er faktisk en profesjonell utøver innen sin sport. Men spesielt rik blir hun ikke.

– Nei, for alt går stort sett til mat, stell og leie av stallplass. Men det hender jo at jeg har litt igjen og det er flott.

Nye muligheter

Det er nemlig for første gang at travkusker som er født etter 1986 får muligheten til å konkurrere mot hverandre på sørlandet. Tidligere har ikke unge, lovende fått sjansen til å vise seg fram.

Jeg har kjørt flere løp i år enn jeg har gjort alle de andre årene til sammen. Det er kjempebra at det har blitt en egen ungdomsserie.

Det er takket være sponsorstøtte fra EV Offshore at ungdomsserien har blitt en realitet i 2009. Det er også de som sponser studieturen til USA.

– USA er jo det beste stedet i verden for travkjøring. Det er helt utrolig hvor fort de kjører der borte. Og at jeg nå mest sannsynlig kommer til å vinne turen er utrolig morsomt. Det ville vært en drøm som gikk i oppfyllelse hvis jeg fikk se Hambeltonian, verdens største løp for treåringer. (det er selvfølgelig snakk om hester)

Tre løp gjenstår

Fakta om ungdomsserien

  • Serien går over ti løp på Sørlandets Travpark i 2009.
  • Løpene er åpne for kusker født i 1986 og senere.
  • Det er 23 deltakere i årets serie.
  • De to beste kuskene i serien tildeles en studietur til USA sommeren 2010.
Kilde: www.sorlandet-travpark.no
Ingenting er avgjort, men hvis Jenny Thygesen får møtt i de tre siste løpene kan hun glede seg til en tur over dammen. Det er for øvrig Marius Høitomt, sønn av den merriterte travkusken Eirik Høitomt som ser ut til å vinne serien. Han leder med sine 105 poeng mot Thygesens 93.