Mulige straffbare forhold i Quart

Bostyrer i Quart-konkursen har varslet politiet om mulige straffbare forhold.

PENGEROT: Quart beskyldes for økonomisk kriminalitet. FOTO: Sørnett.no
PENGEROT: Quart beskyldes for økonomisk kriminalitet. FOTO: Sørnett.no

Bostyrer Kai Knudsen har i følge fvn.no allerede fått midler fra Justisdepartementet til gransking av mulig økonomisk kriminalitet. Politiet kommer ikke til å foreta seg noe før revisorrapporten foreligger.

– Vi er klar over bostyrers synspunkter, men vi venter på hans og revisors rapport før vi vurderer hvilke tiltak vi i Politiet skal gjennomføre, sier overbetjent Gjert Erik Karlsen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

I følge fvn.no viser bostyreren til at det blant annet er over en million kroner i skatt som ikke er betalt inn fra Quart Event AS. Den samme nettavisen skriver i dag at bobehandlingen viser ytterligere manglende betaling av skatt og moms, i tillegg til kassamanko og brudd på både ligningsloven og aksjeloven.

– Fædrelandsvennen konsekvent kritisk
Arild Bulis advokat, Hanne Eva Müller, avdramatiserer hele politigranskningen.

– Deler av det Fædrelandsvennen skriver er nytt for Bulie. Det er en del ting her som ikke medfører riktighet. Dette føyer seg inn i rekken av den negative omtalen Fædrelandsvennen konsekvent har bennyttet seg av om Quarten hele veien, sier Müller til fvn.no.

– Men bobestyrer har varslet politiet, hvordan reagerer du på at de blir koblet inn i saken?

– Det er helt vanlig at politiet blir koblet inn i konkurssaker. Det er ikke noe ekstraordinært ved det, sier hun til fvn.no.

(NRK, fvn.no)