– Det har vært ti gode år!

På slutten av 1990-tallet inngikk Mediehøgskolen Gimlekollen (MhG) og den kenyanske journalisten Joe Kadhi et samarbeid som gikk ut på å lære norske journaliststudenter om mediesituasjonen i Kenya. Etter det ti års lange samarbeidet velger Kadhi nå å gi seg.

K and K
Avsluttar sitt samarbeid: Joe Kadhi og Kåre Melhus.

Joe Kadhi er en av kenyas mest respekterte journalister og han har så å si viet store deler av sitt liv til Kenyas journalistikk. Da han ved tusenårsskiftet inngikk en avtale med MhG hadde han ingen mål for øyet.

– Jeg har ikke selv hatt noen mål med dette arbeidet, skolen hadde mål som de ønsket at jeg skulle oppnå, noe jeg nå føler jeg har gjort, forteller Kadhi og legger til;

– Jeg fikk i oppdrag å levere gode historier til studentene, noe jeg har gjort ved å skaffe forelesere som ikke bare vet noe om en enkelt sak, men som faktisk spiller en viktig rolle for den enkelte saken vi har hatt som tema for de forskjellige turene.

Samarbeidspartneren fra Mediehøgskolen, Kåre Melhus, synes det har vært fabelaktig å ha med Kadhi på dette prosjektet og lurer på hvordan det vil gå neste år uten han.

– Kadhi er en av de mest respekterte journalistene i Kenya, og mange av foreleserne kommer akkurat fordi det er Kadhi som spør de, forteller Melhus beundringsverdig, – Dette kan bli et lite problem neste år, da det er jeg som må stå for hele programmet legger han til.

Men Melhus tror neste år vil bli minst like bra undervisningsmessig og vet med sikkerhet at de herrene holder kontakten fremover.

-Jeg syns det er veldig synd at Kadhi gir seg, men jeg har full forståelse, mannen er jo hele 70 år, jeg har ikke tenkt å holde på så lenge som han, forteller Melhus.

Kadhi skal nå fremover  fokusere på sin jobb i kenya som journalistikklærer. Han er veldig glad for den opplevelsen han har fått deltatt i de siste ti årne; – det har vært ti gode år, forteller Kadhi med et smil om munnen og takker for seg.