En kunstner er en kunstner

  Når utstillingen ”Skog” åpner i Sprayboks Kunsthall, er graffitikunst blandet med andre tradisjonelle kunstformer. Målet er å viske ut skillet, og vise at en kunstner er en kunstner.

  Terje Andersen foran en av graffitiveggene, hvordan bildet ser ut kan du se fra 1.oktober. FOTO: Simen Waagsether
  Terje Andersen foran en av graffitiveggene, hvordan bildet ser ut kan du se fra 1.oktober. FOTO: Simen Waagsether

  I et omgjort lager i sentrum av Kristiansand, omgitt av spraybokser, skateboards og skisser finner vi galleriet til Terje Andersen. En graffitikunstner med store ambisjoner. I samarbeid med en rekke kunstnere vil han i ukene fremover vise flere ulike kunstformer under temaet ”Skog”.  Lageret tok han i bruk for tre år siden, og miljøet rundt kunsthallen har vokst siden.

  – Vi prøver å etablere en fusjon, hvor vi graffitikunstnere viser vår kunst sammen med andre mer vanlige kunstformer, sier Andersen. Til utstillingen er det hentet inn kunstnere fra en rekke miljøer som installasjonskunst, lyd og andre kunstformer.

  Sørnett besøkte galleriet torsdag formiddag. Da var graffitikunster Håkon Andersen i full gang med å dekorere to av veggene. Tomme spraybokser, oljesøl og den karakteristiske lukten av maling som tørker, sier mye om det omfattende prosjektet som åpner sine dører den første uken i oktober. Dette blir den tredje utstillingen på tre år.

  – Sist gang hadde vi gjester fra alle aldersgrupper. Alt fra de bitte små til 60-70 åringer, sier Andersen på spørsmål om hvilken målgruppe de ønsker å trekke til utstillingen.

  Det går med mange spraybokser på et omfattende prosjekt. FOTO: Simen Waagsether
  Det går med mange spraybokser på et omfattende prosjekt. FOTO: Simen Waagsether

  Når det ikke er utstilling i galleriet, blir det brukt som et ”verksted”. Her kan kunstnerne utfolde seg i egne studio, og planlegge andre jobber. Andersen gjør flere jobber sammen med resten av graffitigjengen i ”Perverts crew”.

  – Vi gjør mange ulike prosjekter og jobber, mange forespørsler om dekorering av vegger og lignende. Hvor enn det er en vegg kan vi gjøre noe, avslutter Andersen med et smil.

  Utstillingen ”Skog” åpner 1. oktober i Sprayboks Kunsthall, og varer frem til 7.oktober