TV-er med LED-teknologi i vinden

LED TV-er har inntog i norske hjem
LED TV-er er på full fart inn i norske hjem Foto:Flickr.com

I dagens TV-marked er det uendelige modeller og det er lett å gå seg vill i jungelen av funksjoner og muligheter som tilbys av de forskjellige merkene. En TV-type som er veldig aktuell i disse dager er såkalte LED TV-er. LED(light-emitting diode) skaper en ny dimensjon i hva vi kan få ut av TV-bildet. Vi tok kontakt med noen av elektrobutikkene i byen for å få en nærmere forklaring på hvorfor vi nå skal velge LED-TV-er framfor LCD eller plasma. Vi gav dem også utfordringen av å anbefale oss 3 modeller i ulik prisklasse hvor du får mye for pengene.

Etter å ha forhørt oss rundt fikk vi følgende fordeler når du velger en LED-TV: Bedre bildeskarphet, større kontraster, bedre sortnivå, mindre strømforbruk, bedre panorering og TV-ene tar også opp mindre plass grunnet sin tynne ramme. For alle som lurer på hva som gjør en at en LED-TV har disse fordelene over sine plasma og LCD-søsken, kan man forklare det med at LED bruker veldig mange, veldig små lys framfor for eksempel større lysstoffrør som bygger opp innsiden av en LCD-TV. Dette gjør at TV-en kan regulere lysforholdene bedre over hele TV-en, og det er dette som gir oss det sylskarpe bildet.

Anbefalinger

Vi spurte om tre anbefalinger i tre forskjellige prisklasser, fra den rimelige og stilrene, til den tøffeste i klassen. Vi tok for oss 46-tommers TV-er, da det er dette som ser ut til å bli den nye normalen for den vanlige TV-titter. Modellene vi ble anbefalt var følgende:

– Samsung UE46B6050 Les mer.

– Sharp LC46LE705S Les mer.

– Philips 46PFL9704H Les mer.

FOTO: Per-Øyvind Nordberg
FOTO: Per-Øyvind Nordberg