Klargjør siden...
Sørnett

Spiren inviterte til sjokoladekos:

Lærte bort triksene bak sunne fristelser

Deltakerene under strøssel delen av kurset.
 Foto: Jonas Gjervik Kvalsvik

Deltakerene under strøssel delen av kurset. Foto: Jonas Gjervik Kvalsvik

Tirsdag kunne man for en halv tusenlapp delta på et sjokoladekurs i regi av Spiren kafe. Her var det fokus på laging av sunn snacks.

Publisert:

- Jeg er overrasket over hvor enkelt det er å lage, det er jo full fart, sier Dina Sagebakken.

Hun var deltager på Spiren kafe sitt sjokoladekurs. Her fikk deltakerne opplæring i hvordan man laget tre typer sunnere snacks – bounty, sjokoladetrøfler og sjokobliss, med enkle plantebaserte ingredienser. Det ble både smaksprøver og oppskrifter til å ta med hjem.

– Målet vårt er å vise at man kan kose seg med mat, og samtidig vite hva den inneholder. God mat er ren mat, sier kursansvarlig Amalie Heisel Westgaard.

Sjokoladebollene klare for strøssel
 Foto: Jonas Gjervik Kvalsvik

Sjokoladebollene klare for strøssel Foto: Jonas Gjervik Kvalsvik

Hun forteller at oppskriftene som ble brukt har vært med helt siden Spiren ble startet, og de er utviklet med tanke på rene, plantebaserte råvarer.

– Det handler ikke om å være perfekt sunn. Det handler om å vite hva som er i maten og ha et positivt forhold til det man spiser, også når det er snacks, sier hun.

Ingrediensene som står klart før kurset startet.
 Foto: Jonas Gjervik Kvalsvik

Ingrediensene som står klart før kurset startet. Foto: Jonas Gjervik Kvalsvik

Snacks med lav terskel

Deltaker Dina Sagebakken meldte seg på etter tips fra en venninne, og ble imponert over hvor enkelt det var å lage de søte bitene selv.

– Det er bare «easy peasy», som jeg sier. Du vet hva du skal ha, og så er det rett på. Kjupp, kjupp, ferdig. Ikke noe stress, sier hun og ler.

Hun forteller at hun gjerne vil lage snacksene igjen – kanskje til bryllup, bursdager eller andre anledninger.

– Det er jo så anvendelig, og det smaker jo kjempegodt!

Det endelige resultatet etter kurset.
 Foto: Jonas Gjervik Kvalsvik

Det endelige resultatet etter kurset. Foto: Jonas Gjervik Kvalsvik

Mer enn bare mat

Selv om det var få deltakere denne kvelden, understreker Westgaard at arrangementene pleier å være populære, og ofte brukes av bedrifter til teambuilding.

– Det handler ikke bare om å lære oppskrifter – det handler om opplevelsen. Å lage noe sammen, kose seg og være sosial.

Det er også grunnen til at Spiren ønsker å fortsette med slike kvelder.

– Vi får så mange positive tilbakemeldinger. Hadde det ikke vært det, hadde vi ikke fortsatt. Det er gøy, og det gir noe til folk, sier hun.