Sørnett

Danske skientustiaster inntar Sør-Norge

Bakkene prepareres kontinuerlig slik at det til enhver tid er flotte forhold. Foto: Brokke AS

Bakkene prepareres kontinuerlig slik at det til enhver tid er flotte forhold. Foto: Brokke AS

Enorme snøfall og styrtregn stanser ikke landsdelens skisentre. Danske skiturister gir velfylte bakker og utleide hytter.

Publisert:

- Vinterferieavviklingen nærmer seg, og det er stor interesse fra danske turister, sier Sture Pilgård, som er daglig leder ved Hovden Alpinsenter. Han understreker at  jul, vinterferie og påsken er veldig viktige sesonger for skisenteret øverst i Setesdalen.

På Hovden ser de fram til full aktivitet de neste fire ukene.

– Endringene i været er noe vi må leve med. Vi har tidligere opplevd vinden kan være en utfordring. Det har derfor tatt lengre tid å preparere bakker, noe som er en kontinuerlig prosess, siersier Pilgård, som lover strålende forhold helt fram til påske.

Danmark og Rogaland

De kommende ukene er det danske turister som dominerer de sørlandske skibakkene. Deretter overtar rogalandingene, som har vinterferie før Agder-fylkene. Spredningen i ferieavvikiklngen gir høysesong i fire uker.

[img103553_2LM]

Idrettslinja i Kristiansand

Også andre skisentre forteller om gode omsetningtall og stort besøk. Daglig leder for Destinasjonsselskapet Brokke AS, Marit Brokke, sier at alt ligger til rette for en flott sesong. Denne uken har Brokke Alpinsenter besøk av idrettslinja ved KKG i Kristiansand.

- Denne uken har vi idrettslinja på KKG i Kristiansand vært her.  Framover er det fullbokket, forteller Marit Brokke.

- Tidlig på året var det en utfordring å tilrettelegge for alle bakkene ettersom snøen kom sent. Da snøen endelig falt, ble det mye på en gang. Men dette har vi taklet, så å er det flotte vinterforhold. Alle trekk er åpne, kan Marit Brokke fortelle.

Helt kanon

Gautefall Skisenter ligger bare drøyt to timers biltur fra Kristiansand. Det er mange sørlendinger som legger sin skiferie til anlegget lengst vest i Telemark.

- Vi har hatt åpent alpinanlegg siden 30. november. Den kunstige snøen i desember tåler julinga fra regnet. På tross av mildværet har kunne vi holde åpent hele tiden, forteller Bjørn Halvor Roalstad.

- Fra januar har vi hatt optimale forhold med snø som har kommet jevnt og trutt. Nå venter vi bare på solen, sier Gautefall-sjefen, som også gleder seg over de danske skituristene i bakken.

Danske skientusiaster på plass

Lasse Liestøl, daglig leder for Bortelid skisenter, medgir at julen var preget av nedbør som regn, noe som gav elendige forhold for skifolket. Men nå hevder han at alt er i skjønneste orden.

- Heisene er i gang og løypene er kjørt opp. Allerede denne uka har danske turister vært på plass i bakkene og vi ser fram til vinterferien som er rett rundt hjørnet, sier han videre.

Bekymret for den sene påsken

Bortelid skisenter har forberedt bakkene med "kunstig" snø for at bakkene skal vare helt til påske.

- Vi er spente på den sene påsken i år og har derfor gjort det vi kan i forkant. Snøkanonene har i til sammen 200 timer gitt bakkene kunstig snø. Været er dessverre det eneste vi ikke kan styre, men vi har klart å holde alt åpent hele sesongen og håper det holder til påsken, avslutter Lasse Listøl.

 

[mappress mapid="64"]