Sørnett

- De satt der som tente lys

Bamsefars fødselsdag ble feiret. Foto: Julian Rikstad

Bamsefars fødselsdag ble feiret. Foto: Julian Rikstad

"Egners melodiske spiskammer" slo godt an hos den yngre garde på Vågsbygd bibliotek i dag.

Publisert:

 

Flere hadde i dag tatt turen til Vågsbygd bibliotek, der noen studenter fra Universitetet i Agder holdt en gratis forestilling.

«Egners melodiske spiskammer» er en forestilling fylt med sang og dans, der flere av Thorbjørn Egners kjente skikkelser dukker opp. Karius og Baktus er selvfølgelig med, og vi får også være med på Bamsefars fødselsdag. Forestillingen på Vågsbygd bibliotek er deres siste, etter to forestillinger på Kristiansand Folkebibliotek. Forestillingen er en del av et skoleprosjekt, men det er 100-årsjubileet til Thorbjørn Egner som inspirerte studentene, som utdanner seg til å bli faglærere i musikk, til å sette opp stykket.

 

- Fenget veldig

Inne på biblioteket er det klart for forestilling. Flere titalls barnehagebarn venter i spenning. Når forestillingen endelig begynner, tar det ikke lang tid før barna er fanget i Egners univers.

Barna fra Skårungen barnehage sitter rolig på stolene, smiler og sanger med hele veien, og det er tydelig at dette er noe som gir mersmak.
Skårungen barnehage er bare en av barnehagene som har kommet for å overvære forestillingen. Pedagog, Renate Moltu, forteller etter

[img74621_2RM]

forestillingen at barna var veldig fornøyde med det de har sett og hørt.

- Ungene syntes det var kjempemoro. De satt der som tente lys, forteller hun.

Moltu sier at de har sunget flere av sangene i barnehagen tidligere, og hun tror dette var med på å engasjere barna.

- Forestillingen var veldig bra. Barna kunne en del av sangene, så forestillingen fenget veldig, fortsetter hun.

Selv om Egners figurer har takket for seg på Vågsbygd bibliotek, er ikke moroa over for barna enda. Etter forestillingen blir det servert knaskegulrøtter og saft for de som vil ha, og det vil de aller fleste.

 

Vemodig[faktaboks]

Bak veggen, som studentene skiftet kostymer bak, er ikke stemningen den samme. Det er en noe vemodig gjeng som er samlet etter sin siste forestilling. Marit Lid Bjerkvik forteller at opplevelsen har oversteget forventningene deres.

- Det har vært kjempegøy. Ungene responderer lynkjapt, og de kan alle sangene. Det har vært veldig mange som har kommet for å se på, så det har gått over all forventning. Vi har hatt tre forestillinger, og dette var dessverre den siste, forteller Bjerkvik.