Sørnett

- Det blir en stor opplevelse å kjøre i Monaco

FOKUSERT: Roar Lindland (t.v) intervjues før et tidligere løp i Barcelona. Foto: Alexis Goure.

FOKUSERT: Roar Lindland (t.v) intervjues før et tidligere løp i Barcelona. Foto: Alexis Goure.

Roar Lindland (38) deltar i racerløpet Porsche Supercup. Søndag 29. mai venter den verdensberømte banen Circuit de Monaco for sørlendingen.

Publisert:

- Det er en spesiell bane som jeg gleder meg veldig til å kjøre. Banen blir satt opp midt inne i Monaco sentrum, men det kommer likevel til å gå fort, sier racerføreren fra Lyngdal.

Kjørte premiere i Barcelona

Søndag 15. mai var det premiereløp i Porsche Supercup i Barcelona. Der endte Lindland til slutt på en 19. plass, etter å ha blitt nr. 13 i kvalifiseringen. Det så lenge bra ut for lyngdølen, men senere i løpet gjorde han en forbikjøring på gult flagg etter å ha vært litt uoppmerksom.

Det er ikke lov, og Lindland måtte derfor gjennom en såkalt drive-through-straff. Det innebærer at føreren må kjøre innom en pit-lane, som gjorde at han til slutt endte på en 19. plass.

- Det var utrolig spennende å være med på premiere i Barcelona, og er fornøyd med hvordan jeg kjørte. Jeg klarte å opprettholde bra fart løpet gjennom, og lå lenge an til en god plassering. Hadde det ikke vært for at jeg kjørte på gult flagg, ville jeg nok havnet på 10-12 plass, forteller han.

Lindland er likevel ikke bitter over å ha kjørt på gult flagg, til tross for at plasseringen falt.

- Nei, jeg tenker ikke så mye over det. Det var litt uheldig, og det kommer til å gå litt opp og ned utover i sesongen, sier han.

Saken fortsetter under bildet!

[img143405_2LM]

Klar målsetning

Nå har Lindland full fokus på løpet i Monaco, som er det andre løpet i Porsche Supercup-sesongen. Denne gangen håper Lindland på en høyere plassering.

- Målet for sesongen er å komme blant de 15 beste sammenlagt. Så i Monaco ønsker jeg å være blant de 10 beste, sier han bestemt.

[img143405_3RS]

Atle Gulbrandsen, Lindlands pressesjef og ekspertkommentator for Viasat Motor, har troa på lyngdølen.

- Han er veldig målbevisst, og gir seg aldri. På en god dag han kan komme innenfor en topp 10 plassering. Det tror jeg han også kan klare i Monaco, sier Gulbrandsen.

For Lindland blir dette sesongens høydepunkt.

- Det kommer til å bli en stor opplevelse å kjøre i Monaco. Alle førerne gleder seg til løpet, i tillegg til resten av teamet, avslutter 38-åringen.