Sørnett

Erklærte seg skyldig i grovt tyveri

ERKJENTE STRAFFSKYLD: Den tiltalte 19-åringen erkjente straffskyld i grovt tyveri og kjøring uten førerkort, men erkjente ikke straffskyld i Kristiansand tingrett tirsdag. ARKIVFOTO Foto: Lina Trondskog

ERKJENTE STRAFFSKYLD: Den tiltalte 19-åringen erkjente straffskyld i grovt tyveri og kjøring uten førerkort, men erkjente ikke straffskyld i Kristiansand tingrett tirsdag. ARKIVFOTO Foto: Lina Trondskog

Den 19-år gamle jenten erkjenner å ha brutt seg inn i en bil og stjålet et musikkanlegg i starten av mai. Tirsdag gikk rettsaken hvor hun også sto tiltalt for bedrageri og kjøring uten førerkort.

Publisert:

19 åringen fra Kristiansand skal sammen med en annen person ha brutt seg inn i en bil ved å knuse ruten og stjålet et musikkanlegg til en verdi av 10.000 kroner. Dette skjedde i starten av mai i år. Tiltalte forklarte at var den andre personen som knuste ruten på bilen og at hun ga bort musikkanlegget til en annen mannlig kjenning. Hun forklarte også at bilen ikke var valgt på forhånd og at hun ikke visste om musikkanlegget før de kom inn i bilen. Den andre personen, som har status som siktet, forklarte som vitne at det var tiltalte som knuste ruten på bilen og at de planla å bryte seg inn i den bestemte bilen fordi hun måtte ha et musikkanlegg og

visste at det befant seg et i den aktuelle bilen

19 -åringen sto også tiltalt for bedrageri og for kjøring av bil uten førerkort. Hun erkjente straffskyld for punktene om grovt tyveri og kjøring uten førerkort, men erkjente ingen straffskyld for bedrageritiltalen. Den tiltalte skal ha fortalt Rona bilistsenter at hun ville komme tilbake å betale for bensin senere. Dette gjorde hun aldri, i følge aktor. Bensinen hadde en verdi på i underkant av tusen kroner.

I sine forklaringer sa den tiltalte at hun var ute og kjørte med to gutter og at det var disse guttene som ba henne gå inn og si at de skulle komme tilbake å betale senere. Hun forklarte at hun handlet i tro om at de ville komme tilbake og gjøre opp for seg og at hun ikke hørte mer om saken før hun ble politianmeldt. Hun oppga sitt eget navn og nummer til bilistsenteret. De to guttene var oppført som vitne i rettsaken. Begge forklarte at det var den tiltalte som foreslo å betale for bensinen og at de ikke visste at hun ikke hadde gjort opp for seg.

Aktor, Stine Vassebrekke Gjøslund, la ned påstand om betinget fengsel på 24 dager, med prøvetid på 2 år og fradrag på 2 dager på grunn av varetektsfengsling, erstatning til Rona bilistsenter og sperrefrist seks måneder på førerkortet. Hun mente at vitnenes forklaring i bedrageritiltalen ga nok til å dømme den tiltalte og understreket av 19-åringen ga sitt eget navn til bensinstasjonen, ikke guttenes navn som i følge aktor ville vært naturlig hvis de skulle betale. På grunn av tiltaltes økonomiske situasjon ble det ikke krevd at hun skal dekke saksomkostningene.

I sin sluttprosedyre påpekte forsvarer, Knut Henning Larsen, at det første av vitnene hadde en annen forklaring enn han ga til politiet og at det andre vitnet ga uttrykk for at han ikke husket klart hva som skjedd. At den tiltalte ga sitt eget navn og nummer mente forsvareren er et signal på at hun aldri mente å lure noen. Forsvarer mente også at den tiltalte burde vært tiltalt for mildt bedrageri, ikke bedrageri, på grunn av verdien på bensinen som var under Agders politidistrikts grense på 1.500 kroner. Han støttet aktors påstand om betinget fengsel, men var uenig i lengden.

Domsavsigelse skjer i Kristiansand Politihus torsdag 13. oktober. Rettes formann var Lars Ree.