Sørnett

Farger byen oransje

To oransje skjerf står i sterk kontrast til utsikten på Tangen. Foto: Iris Elin Ullvang

To oransje skjerf står i sterk kontrast til utsikten på Tangen. Foto: Iris Elin Ullvang

I dag er dagen Kirkens Bymisjon henger oransje skjerf på mange forskjellige steder i byen. Kanskje la du merke til dem på vei til jobb eller skole?

Publisert:

Hvert år, etter en større strikkedugnad, går frivillige rundt i landets byer og henger opp hjemmestrikkede skjerf i knall-oransje.

Skjerfene er en del av en årlig kampanje fra Kirkens Bymisjon kalt "Årets varmeste dag". Meningen er at noen som trenger det, kan ta det i bruk.

Varmere samfunn

Kampanjen markerer at vi går mot kaldere tider og at det nærmer seg jul, og skal bevisstgjøre den "vanlige mannen" i gata på at det fins folk som fryser og ikke har mat, noe som blir ekstra synlig for dem det gjelder nå som det nærmer seg høytiden.

- I år er det første gang vi i Kristiansand og omegn er med på denne strikke-aksjonen, og dette er starten på en måned med flere arrangementer mot jul, som konserter og basarer, forteller daglig leder og bymisjonsprest Øystein Reinhardtsen.

Den tydelige fargen på håndarbeidene er ingen tilfeldighet, den kommer naturligvis fra logoen til bymisjonen.

I løpet av den første dagen i november blir hele 10.000 skjerf med den distinktive signalfargen hengt opp over hele landet, og Reinhardtsen er godt fornøyd med engasjementet i Kristiansand.

- Jeg tror vi har fått inn rundt åtti, muligens opp imot hundre, skjerf fra flinke frivillige. Vi har en god stabel som skal deles ut i dag.

Bymisjonspresten håper at initiativet vil sette lys på situasjonen for enkelte, og at det kanskje kan skape mer medmenneskelighet på Sørlandet.

- Dette gjør vi fordi vi vil ha en varmere by og et varmere samfunn, avslutter han.

Lyser opp i mørket

[img151362_2RM]

Beate Hole Finsrud fra Arendal jobber som sykepleier, og er en av dem som har bidratt på strikkedugnad.

- Det beste med dette er at vi kan glede noen som har det vanskelig i samfunnet, også syns jeg at disse skjerfene lyser opp i mørket.

Arendalitten forteller at hun brukte rundt 5 dager til sammen på å lage det knallfargede skjerfet.

- Det tok ikke lang tid å strikke, og i går samlet flere frivillige seg for å legge siste finpuss før avlevering .

Hun konstanterer at prosjektet, og selve gleden av å glede andre, har gitt mersmak.

- Det var veldig fint å være med på dette flotte tiltaket, og jeg vil veldig gjerne være med neste år også.

Hør intervju med daglig leder i Kirkens Bymisjon Øystein Reinhardtsen, og frivillig strikker Beate Hole Finsrud i radio-saken over.

Nøkkelord