Sørnett

Emir drømmer om eliteseriespill med Start

Emir Derviskadic har klare mål for sesongen, og håper å prestere blant de beste i ligaen. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Emir Derviskadic har klare mål for sesongen, og håper å prestere blant de beste i ligaen. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Emir Derviskadic (18) har spilt seg inn i Start-supporterne sine hjerter med sitt unge engasjement og sin lekne spillestil. Nå håper han å bli med Start opp i Eliteserien.

Publisert:

Etter en full sesong i OBOS-ligaen er 18-åringen nå klar for å ta fatt på en ny sesong på Sørlandet. Derviskadic har klare mål for både seg selv og Start den kommende sesongen.

- Målet for året er å bygge videre der vi avsluttet i fjor, og spille stabilt gjennom hele sesongen. Forhåpentligvis er det nok for å være med i toppen. For meg selv håper jeg ta nye steg for hver dag både offensivt og defensivt, samtidig prestere jevnt gjennom sesongen, og være blant de beste spillerne i ligaen.

Start var tidvis veldig gode i fjorårets sesong, hvor det nesten endte i opprykk. Kongsvinger var dessverre for sterke på Sør Arena i playoff kampen til Eliteserien i fjor. Unggutten selv er ikke i tvil om hvor start hører hjemme.

- Start er en stor klubb som hører til i den øverste divisjonen i Norge, med en fantastisk stadion som gir en bra ramme rundt kampene.

Ung i ny by
Den tekniske midtbanespilleren kom til Sørlandet fra Sarpsborg 08 sommeren 2021, han har siden den gang blitt en viktig brikke for Start. Det å skulle gå på videregående ved siden av å satse fotball, samtidig som man er i en ny by, syntes 18 åringen selv har gått helt fint.

- Det går veldig fint i en ny by, jeg ble fort vant til det og har fått en veldig bra tilpasning av skolen. Noe som gjør at jeg kan fokusere så mye som mulig på fotballen.

Viktig brikke
At Derviskadic har fått en så stor rolle i et av OBOS-ligaens beste lag i en ung alder, er noe han ikke tenker så mye over. For han er det bare fotball som går gjennom hodet, og ikke alt rundt.

- Å være ung og en av de yngste både i klubben og ligaen er selvfølgelig kult, men der og da tenker man ikke over det. Det eneste man vil er å prestere for hver dag som går, og målet er alltid å være best, avslutter Derviskadic.