Sørnett

Hushovd med oppløftende 6. plass

Etter en skuffende start på årets Tour of California ble det en oppløftende 6. plass for Hushovd på den tredje etappen. (Arkivfoto)

Etter en skuffende start på årets Tour of California ble det en oppløftende 6. plass for Hushovd på den tredje etappen. (Arkivfoto)

En revansjesugen Thor Hushovd syklet natt til onsdag inn til en oppløftende 6. plass i Tour of California.

Publisert:

 

Etter de to første etappene i Tour of California endte med en 113. plass og en 108. plass. Hushovd uttalte etter den første etappen at det var varmen som måtte ta skylden for det dårlige resultatet. Natt til onsdag var "Oksen fra Grimstad" igjen med i teten i et spurtoppgjør. Etter å ha spurtet inn til en 6. plass uttalte Hushovd til sykkellaget BMC sine hjemmesider:

– Jeg trodde faktisk en stund at jeg hadde mulighet til å vinne eller kanskje komme på seierspallen. Men på de siste meterne, da jeg så Sagan passere meg, stoppet jeg litt opp.

Selv etter et tapt spurtoppgjør så likevel Hushovd på nattens etappe som oppløftende da dette var hans beste resultat siden februar.

– Jeg følte moralen og motivasjonen var tilbake etter to harde dager. Jeg kjente jeg hadde litt kraft i spurten, så det er et godt tegn fortsatte Hushovd.

Massespurt 

Nattens etappe favoriserte sprinterne noe som betydde at det var store sjanser for spurtkanonene i feltet å sikre seg en seier. Etter flere forsøk på brudd samlet hovedfeltet seg 10 km før målgang. Lagene begynte da å posisjonere spurtkanonene foran i feltet for en massespurt. Etter en spennende spurt der Hushovd så ut til å ha en sjanse på seieren, men på de siste meterene ble Peter Sagan fra Cannondale for sterk og knep seieren foran Michael Matthews fra Orica Greenedge og Tyler Farrar fra Hushovds gamle lag Garmin Sharp.

Sterkt felt

Mange lag bruker Tour of California som oppkjøring til årets Tour de France som starter i neste måned og feltet stiller med mange verdensstjerner, blant disse finner vi tidligere vinner av den franske klassikeren Andy Schleck (Radioshack-Leopard)og tidligere verdensmester Phillipe Gilbert (BMC).

Sammenlagtledelsen etter nattens etappe er uforandret med Janier Acevedo som leder 12 sekunder før Hushovds lagkamerat Teejay Van Garderen.